Samo što nije stigla Mercedes-Benzova nova E-klasa

S više od 14 milijuna isporučenih vozila od 1946. godine, E-klasa je najprodavanija serija modela u povijesti Mercedes-Benza. Mnogi ga smatraju “srcem marke”. U 2016. godini E-klasa je napravila veliki korak u budućnost: deseta generacija ističe se svojim čistim, ali emotivnim dizajnom i ekskluzivnim interijerom visoke kvalitete. Također, E klasa nas je zadivila bogatstvom inovacija, primjerice sustavima pomoći u vožnji.

USPJEH Ova se emocionalna i pametna kombinacija pokazala izuzetno uspješnom: do danas se više od milijun kupaca širom svijeta odlučilo za trenutnu generaciju E klase.

U ljeto 2020. stiže nova E klasa. Pa iako su mnogi detalji tajni (naročito konačni izgled), neke od specifikacija su nam dostupne, poput sustava pomoći za vožnju sljedeće generacije:
* Active Distance Assist DISTRONIC s podešavanjem brzine na temelju rute: uz pomoć LiveTraffic podataka, E-klasa može prepoznati i reagirati na povratne veze i usporen promet čak i prije nego što ih vozač postane svjestan.

KOD ZASTOJA U PROMETU Kad se otkrije zastoj u prometu (i ako vozač ne odabere drugačiji odgovor), DISTRONIC smanjuje brzinu na oko 100 km/h kao oprez.

* Active Tailback Assist: u slučaju radova na autocesti na mjestima gdje postoje oznake traka, ova tehnologija pomoći će vozaču u održavanju traka i održavanju sigurne udaljenosti pri brzinama do oko 60 km/h,.

*Active Steering Assist: može pomoći vozaču u traženju trake za spašavanje na cestama s više traka.

* Active Brake Assist: ako postoji opasnost od sudara s nadolazećim prometom pri skretanju preko raskrižja, E-klasa se može kočiti brzinom koja je tipična za takve manevre.

* Active Blind Spot Assist s upozorenjem o izlazu: ova funkcija može umanjiti rizik od sudara s ostalim sudionicima u prometu, npr. biciklistima.

* Paket za parkiranje s kamerom od 360 Još veća udobnost u unutrašnjosti

Ovo su samo neke od sigurnosnih tehnologija, no i one za zabavu i informiranje nisu zapostavljene:
* Veliki ekrani stižu standardno (2 x 10,25 inča)

* MBUX i “Hej Mercedes” glasovna kontrola i proširena stvarnost (dodatne informacije kao što su kućni brojevi prikazane suu video snimci okolice na zaslonu, a prikazani su i semafori)

* Pomoć u unutrašnjosti (omogućuje intuitivan, prirodan rad različitih udobnosti i MBUX funkcija s prepoznavanjem pokreta)

* Nova funkcija indikatora kvalitete zraka (za mega-gradove)

* Mercedes-Benz Urban Guard (svestrani nadzor parkiranog vozila

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s