Evo kako vratiti snagu motora


Kako produljiti životni vijek motora i kako mu osigurati ispravan rad u uvjetima oscilirajuće kvalitete goriva jedna je od većih briga svakog savjesnog vlasnika. Na tržištu su brojni aditivi čiju je učinkovitost teško provjeriti, no jedan se značajno razlikuje od ostalih. Datacol je aditiv koji se, što je izuzetno bitno, ne može kupiti u maloprodaji, a dostupan je isključivo preko mreže servisa, partnera tvrtke Datacol. Jedan od njih su i Automobili Škojo.

Datacol je nakon dugog istraživanja razvio kompletan asortiman ‘alata za čišćenje’ i zaštitu koji su u mogućnosti zadovoljiti zahtjeve modernih motora. Konstantan rad na razvijanju proizvoda doveo je do rezultata koji predstavljaju vrhunac primijenjene kemijske tehnologije na redovno i vanredno održavanje motora. Datacol proizvodi i oprema čine snažan sustav za unutarnje čišćenje motora te olakšavaju rad profesionalcima koji obavljaju popravke i održavanje i predstavljaju alat za rješavanje problema prljavštine čiju efikasnost je jednostavno provjeriti pomoću dijagnostičkih uređaja u servisnim radionicama.

data_diesel_obrez

Linija za čišćenje i zaštitu Energy Project sastoji se od širokog raspona proizvoda, od čistača za diesel i benzin sustave, optimizatora sagorijevanja te ostalih instrumenata koji su razvijeni slijedeći inovativne koncepte kako bi se jasno razlikovali od konkurencije.

SPREMNIK GORIVA Čištač Datapower namijenjen čišćenju kompletnih instalacija svih diesel sustava, diesel pumpi uključujući i motore commonrail kao i sve visokotlačne sisteme zadnjih generacija, u spremniku goriva sprječava i odstranjuje nakupine velikih količina vode, onečišćenja, nakupine parafina, algi, uljnog taloga, lakova.

SISTEM ZA UBRIZGAVANJE U sistemu za ubrizgavanje čisti od naslaga i podmazuje pumpe, injektore, usisne i ispušne ventile te cijelu komoru za sagorijevanje.

SNAGA I STARTNOST Sprječava predizgaranje diesel goriva drastično smanjujući otpuštanje crnog dima, odstranjuje pojavu lupkanja u glavi motora, vraća snagu i startnost, olakšava pokretanje motora i umanjuje vibracije. Ne sadržava Kerozin. U skladu je sa zakonskom normom UNI EN 590.

PRAKTIČNO Jedna doza od 300 ml stavlja se u spremnik koji sadrži najmanje 15 litara goriva do maksimalno 80. Primjenjuje se i prema potrebi te na servisnim intervalima svakih 10-20.000 km ili 200-300 sati rada.

TEMELJITO ČIŠĆENJE Na osječkom području tri tvrtke u ponudi imaju Datacol, no samo Automobili Škojo imaju i MX 3000 inovativan uređaj koji služi za temeljito čišćenje injektora, ventila i komore za sagorijevanje bez potrebe rasklapanja istih. Ovaj uređaj nudi maksimalnu inovativnost, jednostavnost i brzinu primjene te se može koristiti za benzinske i diesel motore bez obzira na sistem napajanja (commonrail, elektronsko ubrizgavanje, diesel pumpa, tradicionalni diesel, direktno ubrizgavanje, itd).

PRECIZNO Koristeći posebno izrađene čistače Energy Project (diesel čistač Z350260 i benzinski čistač Z350261) može se izvesti temeljito čišćenje bez oštećenja katalizatora, sonde lambda, ili filtera čestica (FAP i Dpf).

LPG ČISTAČ U ponudi je i čistač LPG sustava za napajanje koji je pravi novitet u svom segmentu jer pomoću ekskluzivne patentirne cjevčice i posebne bočice može se ubrizgati izravno u spremnik LPG bez upotrebe bilo kakvog instrumenta, sastoji se od pomno odabranih tvari koje temeljito čiste cijeli LPG sustav (spremnik, cjevovode, isparivač i brizgaljke) i može se koristiti bez razlike na LPG sustavima sa tekućim ili plinskim ubrizgavanjem. Ovaj čistač posebno je formuliran kako bi se uklonila kondenzacija vlage, depoziti mulja, sumpora i amonijaka iz cijelog sustava, uključujući LPG spremnik. Održava čist i učinkovit isparivač, čisti i podmazuje elektroventile i mlaznice. Uz njega se koristi i čistač plinskih isparivača formuliran za potpuno i temeljito čišćenje ove vrlo važne komponente. Njegova posebna formula razvijena je da ne ošteti membrane i gumice tog elementa dok se u isto vrijeme dokazuje kao vrlo učinkovit proizvod u uklanjanju internih nakupina ulja i sumpora.

ZA BENZINCE Ukoliko je vozilo pokretano klasičnim benzinskim motorom preporuka je korištenje čistača s mazivom namijenjenom motorima s rasplinjačem i elektronskim ubrizgavanjem uključujući visokotlačne sisteme zadnjih generacija. U spremniku goriva spriječava i uklanja vodu, nečistoću, hrđu, taloge alkohola, parafina, bakterija i želatinoznih nakupina. Vraća snagu motora, smanjuje potrošnju i emisiju plinova ( CO, HC, NOX). Čisti dijelove i čelo klipova.

2 responses to “Evo kako vratiti snagu motora

  1. Nisam cuo za taj, koristim Proengine koji mi donio brat iz Njemacke, u Hrvatskoj se moze kupiti samo putem interneta

  2. Kako naručiti aditiv za benzince? Lambda sonda se stalno pali ugradio sam i novu nije pomoglo. Ako imate odgovor molim vas za informaciju.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s