Novi Vito: Teretnjak s manirima osobnog automobila

Probne vožnje upriličene na Oryxovu Centru sigurne vožnje nedaleko Zagreba potvrdile su da je Mercedes-Benz učinio sve za osvajanje najavljene vodeće pozicije mid-size van segmenta novom generacijom Vita.

Novi Vito nudi široki spektar mogućnosti za profesionalce i amatere, jer nudi tri karoserijske izvedbe i raspone ukupne mase od 2,5-3,2 tone. Njegova nosivost je među najvišima u tom segmentu, dok su nabavna cijena i operativni troškovi ostali niski. Vito je ujedno i prvi van u segmentu koji nudi tri različite varijante pogona i široki spektar inovativnih sigurnosnih i pomoćnih sustava.

STANDARDNA OPREMA uključuje Attention Assist sustav, sustav za nadzor tlaka u gumama, te kao dio serijske opreme Crosswind Assist – pomoć pri udarima bočnog vjetra. Dodatni sustavi pomoći opcijski su dostupni, kao aktivna pomoć pri parkiranju i izbjegavanju sudara, Blind Spot Assist, koji upozorava vozače da se približava vozilo koje je u mrtvom kutu vidnog polja, i Lane Keeping Assist, koji sprječava vozača da nehotice napusti vozni trak.

STABILNOST Na posebno dizajniranim skliskim površinama Centra Sustavi Vita su radili besprijekorno i u uvjetima koji simuliraju zaleđenu površinu, a upravljivost niti jednog trenutka nije bila upitna. Zaustavni put je gotovo na razini onoga osobnih automobila. Bila je ovo prigoda i da vozači nauče što i kako radi pojedini sustav, od banalnosti da se ne treba bojati vibriranja pedale kočnice pri aktivaciji ABS (već je stisnuti još jače) do toga kako reagirati kada na skliskoj površini sile ubrzanja i centrifuge preuzmu kontrolu nad vozilom.

U vožnji okolnim cestama i autocestom svoje sposobnosti pokazao je Crosswind Assist jer je Vito ostajao miran pri prelasku mostova, a osobito pri izlasku iz zavjetrine većih teretnih vozila.

ŠTEDLJIV Prosječna potrošnja Novog Vita je manja za oko 20 posto u odnosu na prethodni model.

SERVIS Novi Vito ima i nove servisne intervale održavanja – svakih 40.000 km ili dvije godine.

Novi Vito je prvo vozilo u svom segmentu koji nudi izbor od stražnjeg pogona, pogona na sve kotače, i novorazvijenog prednjeg pogonskog sustava. Novi prednji pogon osim značajnih ušteda na težini, nudi i povoljniju cijenu, pogon na stražnje kotače sustav je idealno rješenje za poslove koji uključuju teške terete ili prikolice, dok je pogon na sve kotače idealan u teškim uvjetima vožnje i na neasfaltiranim cestama.

Kada vam je vozilo radno mjesto, onda je iznimno važno imati povjerenja u njega i znati da će pravilno reagirati i spasiti vas u kritičnim situacijama. Vito je profitirao od preko 120 godina iskustva u sektoru komercijalnih vozila i tehnoloških dostignuća kada je riječ o sigurnosti i pomoćnim sustavima, koji postoje u Mercedsovom osobnom programu.
Od izlaska prvog modela na tržište 1995., pa do kraja 2013 prodano je gotovo 1,2 milijuna Vita.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s