Novi Mercedes-Benz Vito i eVito Tourer

Uspjeh Mercedes-Benza Vito linije temelji se na benefitima za kupce kao što su svestranost, fleksibilnost i uravnotežen omjer cijene i performansi. Obnovljena iz korijena, nova verzija je sada još atraktivnija.

Posebno zanimljiv je i novi eVito Tourer koji ne sadrži lokalne emisije jer stiže s električnim motorom visokog momenta i autonomije do 421 kilometara. No, pored električne verzije, jednako zanimljive su i konvencionalne. Učinkovita i snažna četverocilindrična dizelska generacija iz OM 654 obitelji motora pravi je adut novog modela. Novi proizvodi i značajke u sustavu za zabavu i pomoć, kao i poboljšanja u dizajnu zaokružuju “facelift”.

NOVOSTI

 • eVito Tourer sa 150 kW i dometom od 421 kilometra
 • Nova generacija motora OM 654, koja će doći i u 176 kW verziji
 • AIRMATIC zračni ovjes
 • Više sigurnosti zahvaljujući sustavu DISTRONIC i Active Brake Assist
 • Poboljšana kamera za vožnju unatrag
 • Digitalno ogledalo
 • Novi portfelj informacija
 • Poboljšana unutrašnjost vozila i nove presvlake sjedala
 • Rešetka hladnjaka u novom izgledu

Od svog lansiranja, Mercedes-Benz Vito, koji se proizvodi u Vitoriji (Španjolska), predstavlja uzor svestranog kombija srednje veličine. Više od 508.000 jedinica ove treće generacije prodano je od njegovog predstavljanja u jesen 2014.

ZA MALA I SREDNJA PODUZEĆA Zahvaljujući svestranosti, Vito je etablirani partner za mala i srednja poduzeća. Više od 70 posto svih vozila Mercedes-Benz Vito koriste takva poduzeća.

Revolucija mobilnosti već ima sve snažniji utjecaj na gradski promet. Kako bi se promet kretao u budućnosti nužna je elektrifikacija, stoga čisto električni pogon srednje velikih kombija sljedeći je razuman korak. S modelom eVito 2018. i eSprinterom 2019. godine, Mercedes-Benz Vans preuzeo je ranu pionirsku ulogu za promet komercijalne robe bez emisija u urbanim sredinama. Vozačke performanse i raspon sada predstavljenog eVito Tourera definiraju novu dimenziju i ispunjavaju sve uvjete: bilo kao hotelski prijevoz, kao MPV taksi ili vozilo za usluge dijeljenja vožnje.

Novi Mercedes-Benz eVito Tourer poprima izgled svoje braće s motorom na unutarnje izgaranje. No, ispod dinamičke prednje strane s priključkom za punjenje u braniku s prednje lijeve strane nalazi se električni pogonski sklop (eATS), koji pokreće prednje kotače s maksimalnom snagom od 150 kW. Elektromotor, prijenos s fiksnim prijenosnim omjerima, sustav hlađenja i energetska elektronika tvore kompaktnu jedinicu. Energija je pohranjena ulitij-ionske baterije u podvozju vozila. Konfiguriran je nisko, što pozitivno utječe na rukovanje eVito Tourerom. Najveće brzine od 140 km/h sa standardnom i 160 km/h sa posebnom opremom osiguravaju brz napredak u gradskom prometu i izvan njega.

UGRADBENI PUNJAČ Mercedes-Benz eVito Tourer standardno se isporučuje s vodenim hlađenim ugradbenim punjačem s izmjeničnom strujom snage 11 kW.

PUNJENJE KOD KUĆE To znači da je također pripremljen za punjenje kod kuće ili na javnim stanicama za punjenje.

Novi eVito Tourer može se puniti preko CCS priključka na punjaču na odbojniku na prednjoj lijevoj strani. Stoga se eVito Tourer s maksimalnom snagom do 110 kW može puniti od 10-80% ispod 45 minuta na stanici za brzo punjenje. Baterija korisnog kapaciteta 90 kWh nudi raspon od 421 km.

IZVEDBE MODELA VITO

 • Vito 110 CDI sa 75 kW (102 KS) i okretnim momentom od 270 Nm

 • Vito 114 CDI sa 100 kW (136 KS) i okretnim momentom 330 Nm

 • Vito 116 CDI sa 120 kW (163 KS) i okretnim momentom 380 Nm

 • Vito 119 CDI sa 140 kW (190 KS) i 440 Nm okretnog momenta

Kao vrh ponude stoji Vito 124 CDI sa 176 kW (239 KS) i obrtnim momentom od 500 Nm (kombinirana potrošnja goriva 6,4-6,3 l/100 km, kombinirana emisija CO2 168 -166 g/km). U fazi ubrzanja, Vito 124 CDI može ukratko isporučiti dodatnih 30 Nm okretnog momenta („overtorque“) – pored svojih 500 Nm okretnog momenta.

UBRZANJE Vito 124 CDI ubrzava od 0 do 100 km/h u 7,9 sekundi. Može postići najveću brzinu od 210 km/h.

Po prvi put je 9G-TRONIC automatski mjenjač dostupan bez ograničenja za sve Vito varijante sa pogonom na stražnjim kotačima. Posebno udoban i učinkovit automatski mjenjač s pretvaračem zakretnog momenta zamjenjuje 7G-TRONIC.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s