Novi Mercedes-Benz CLA Shooting Brake, sportski automobil s velikim tovarnim prostorom

Atraktivan, inteligentan, a ujedno i praktičan: novi Mercedes-Benz CLA bit će dostupan kao Shooting Brake od rujna ove godine. Kao i CLA Coupé s četvero vrata, Shooting Brake stavlja naglasak na dizajn koji predstavlja idiom senzualne čistoće i pretvara interijer iz hladno dizajniranog korisničkog sučelja u inteligentnu digitalnu tehnologiju.

Od upečatljivog prednjeg dijela vozila do oštrih linija s naglašenim površinama, dizajn prikazuje elegantnu atletiku prednjeg dijela sve do nježno mišićavog stražnjeg dijela. Iako je jednako dizajnerski atraktivan kao CLA Coupé, novi model nudi više prostora za spontanost, bilo da je riječ o produljenom shoppingu ili za sportske aktivnosti i aktivnosti na otvorenom koje podrazumijevaju korištenje rekvizita za koje je potreban poveći prostor.

Unutrašnjost CLA Shooting Brakea prikazuje moderani kvalitetan ambijent Coupéa. Osim toga, putnicima nudi više prostora nego prethodni model u području ramena i glave. Digitalno okruženje CLA-ovih kupaca tehnofila integrirano je u interijer na kreativan i tehnički pionirski način. Zahvaljujući MBUX – Mercedes-Benzovom korisničkom iskustvu s inteligentnim pomoćnicima za unutarnje prostore i rafiniranim prepoznavanjem glasa – rad sa sve više funkcija postaje prirodniji i mnogo jednostavniji.

Mercedes-Benz User Experience, skraćeno MBUX, definira iskustvo u unutrašnjosti Mercedes-Benz modela od početka 2018. godine i razvija se od modela do modela u skladu s digitalnim svijetom. Visoka razina računalnog kapaciteta, svijetli zasloni i grafika, individualizacija, full-colorhead-up zaslon i navigacija s proširenom stvarnošću, softver sposoban za učenje i glasovnu kontrolu koja nadilazi konvencionalne automobilske standarde i prihvaća upute putnika. MBUX je u potpunosti prilagođen željama suvremenih korisnika.

Vrhunski motor u CLA Shooting Brakeu bit će snažan četverocilindrični benzinski motor CLA 250 (165 kW/225 KS, 350 Nm) koji pogoni prednje kotače preko mjenjača s dvostrukom spojkom 7G-DCT. Kombinirana potrošnja 6,5-6,2 l/100 km, kombinirana emisija CO2 149-143 g/km. Motor ima i standardni filtar za čestice benzina.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s