FACELIFT: V-klasa postala još atraktivnija

Premijera Mercedes-Benz V-klase 2014. pokazala je potpuno novi pristup dizajnu, privlačnosti, udobnosti i sigurnosti u segmentu MPV-a. Koncept je postao pravi uspjeh: dokaz za to može se naći u 209.000 primjeraka V-klase koje su prodane od lansiranja. Facelift sada donosi osvježenje već uspješnom modelu.

CILJANI DIZAJN Dizajneri V-klase u Stuttgartu koristili su niz ciljanih mjera kako bi MPV-u dali novi izgled koji slijedi dizajn idioma trenutnih Mercedes-Benzovih osobnih automobila.

Nova V-klasa ima širi izgled i još jaču vizualnu upečatljivost zbog novog prednjeg kraja. To dolazi zahvaljujući novom dizajnu odbojnika s impresivnim ulazima za hlađenje i novom dijamantnom strukturom u rešetki hladnjaka. Mercedesova zvijezda postavljena je u središnjem dijelu rešetke i uokvirena s dvije letvice u srebrnoj boji. Koncept personalizacije s atraktivnim AVANTGARDE i EXCLUSIVE linijama i dalje postoji, dok će AMG Line postati vizualno snažniji: opremljen je novom dijamantnom rešetkom hladnjaka s kromiranim pinovima i time daje sportsku notu.

I u unutrašnjosti, dizajneri su bili u punom poslu prenoseći filozofiju dizajna interijera aktualnih Mercedes-Benz modela osobnih automobila u novu V-klasu. Unutrašnjost slijedi trend modernosti i jasnoće. U skladu s tim facelift V-klase predstavlja nove otvore za zrak u sportskom izgledu turbine, kao i nove tipke u sklopu instrumenata.

PRESTIŽ Nova presvlaka i oprema u boji tartufo nappa kože čine modernu i elegantnu unutrašnjost doista prestižnom.

Dojam je još bolji s Lugano kožom i nappa kožom, svaka dostupna u crnoj i svilenoj bež boji, da ne spominjemo Santos crnu tkaninu, a ukupno je dostupno šest različitih presvlaka u svijetlim i tamnim bojama.

VERZIJE MOTORA U skladu s faceliftom, Mercedes-Benz V-klasa je opremljena četverocilindričnim dizelskim motorom OM 654 u dvije varijante:
* V 250 d s 140 kW (190 KS) i 440 Nm okretnog momenta (kombinirana potrošnja goriva 6,3-5,9 l/100 km, kombinirana emisija CO2 165-154 g/km)
* V 300 d sa 176 kW (239 KS) i 500 Nm okretnog momenta (kombinirana potrošnja goriva 6,3-5,9 l/100 km, kombinirana emisija CO2 165-154 g/km)

U fazi ubrzanja, V 300 d može nakratko isporučiti dodatnih 30 Nm okretnog momenta uz svoj okretni moment od 500 Nm. V 300 d ubrzava od 0 do 100 km/h za 7,9 sekundi. Maksimalna brzina može doseći 220 km/h.

Nova generacija motora još je učinkovitija i čišća te nudi daljnje poboljšane karakteristika buke i vibracija. U vozilu je ugodno tiho i smanjene su neugodne vibracije.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s