Citan Tourer sada s novom generacijom motora i paketom sportskog dizajna

Mercedes-Benzov “dostavnjak“ kompaktnih dimenzija i s velikim prtljažnim prostorom, idealan za širok raspon izazova s kojima se susreću poslovne obaveze i slobodno vrijeme, u ponudi je od 2012.

TEMELJI USPJEHA Glavni temelji njegova uspjeha su u kombinaciji visoke funkcionalnosti i ekonomičnosti, opsežnih sigurnosnih sustava i visoke udobnosti vožnje.

Sad je sve to znatno poboljšano novom generacijom motora. Citan Tourer može se naručiti s četverocilindričnim dizelskim motorom visokog zakretnog momenta i zapremine 1,5 litara, novim ručnim mjenjačem sa 6 brzina i SCR tehnologijom. Obitelj motora (OM 608) zadovoljava trenutni razred emisije Euro 6d-TEMP i dostupna je u tri izvedbe Citana. Dodatno, novi RED dizajn paket također poboljšava dinamičan izgled malog kombija.

Tehničke karakteristike motora OM 608 su sustav naknadne obrade ispušnih plinova s tehnologijom AdBlue, električno upravljani turbopunjač ispušnih plinova s promjenjivom turbinom za optimizirano vrijeme odziva i sustav ubrizgavanja commonrail s tlakom ubrizgavanja 2000 bara. OM 608 je 4 kW snažniji od svog prethodnika (OM 607) i ispunjava Euro 6d-TEMP, uključujući nove zahtjeve koji se odnose na emisije iz stvarne vožnje – RDE.

IMPRESIVNO Ovaj mali kombi može se pohvaliti impresivno udobnom promjenom stupnja prijenosa i smanjenom potrošnjom goriva uz širi raspored mjenjača.

Blok motora od lijevanog željeza je sada lakši, dok je njegova krutost povećana. Visina konstrukcije nove aluminijske glave motora je spuštena, a pomične mase ventila smanjene. Usisni razvodnik sada je integriran u poklopac glave motora. Pritisak commonrail sustava ubrizgavanja povećan je na 2000 bara (prethodno: 1600 bara). Elektromagnetski upravljani injektori imaju osam otvora za ubrizgavanje. To olakšava preciznu kontrolu izgaranja kroz do šest injekcija po radnom ciklusu.

CitanTourer OM 608 se nudi u kombinaciji s novim 6-brzinskim ručnim mjenjačem, a dostupne su tri kategorije izlaza:

  • CitanTourer 108 CDI (59 kW / 80 KS, 210 Nm)
  • CitanTourer 109 CDI (70 kW / 95 KS, 230 Nm)
  • CitanTourer 111 CDI (85 kW / 116 KS, 260 Nm)

Potrošnja goriva kombinirana 4.8-4.6 l/100 km, emisija CO2 kombinirana 127-121 g/km.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s