Nova A klasa sedan – ulaznica u svijet Mercedes-Benz premium limuzina

Obitelj kompaktnih automobila iz Mercedes-Benza nastavlja rasti s novom A klasom limuzinom koja stiže krajem 2018. u salone. Limuzinski model ima poznate vrline A-klase, uključujući moderne i učinkovite motore, visoku razinu sigurnosti zahvaljujući najsuvremenijim sustavima za pomoć u vožnji s funkcijama koje smo do sada viđali u S klasi i intuitivno upravljanim sustavom infotainmenta MBUX – Mercedes-Benz User Experience. S otporom zraka Cd vrijednošću od samo 0,22 nova A klasa limuzina ima najniži aerodinamički otpor od svih vozila širom svijeta i time brani svjetski rekord od CLA Coupéa.

Nova A klasa sedan proizvodit će se u Aguascalientes (Meksiko) i u Rastattu (Njemačka), a razvijena je u Sindelfingen (Njemačka). Novi model bit će predstavljen javnosti po prvi puta na pariškom sajmu automobila (od 4. do 14. listopada 2018.). Mercedes-Benz je već u travnju ove godine predstavio A klasu L sedan na ovogodišnjem Auto China u Pekingu, no taj je model razvijen isključivo kao verzija dugog razmaka za kinesko tržište.

Nova A klasa sedan iskorištava povoljne uvjete koje pruža njegov dugi stražnji kraj, kako bi se postigla bolja aerodinamička svojstva od A klase hatchback (vrijednost Cd od 0,25). S referentnom vrijednošću Cd = 0,22, novi model limuzine jednak je i originalnom svjetskom rekordu CLA Coupéa. Ulazni model već je opsežno opremljen. Standardne značajke uključuju MBUX – Mercedes-Benz korisnički doživljaj infotainment sustava s dodirnim zaslonom i sustave pomoći pri vožnji najnovije generacije kao što su Active Brake Assist i Active Lane Keeping Assist.

Osim toga, A klasa Sedan može se prilagoditi dizajnom i opremom linije Style, Progressive i AMG, noćnim paketom, kao i dodatnom opcijskom opremom.

DOSTUPNI MOTORI * A 200 (120 kW / 163 KS, 250 Nm); s 7G-DCT prijenosom s dvije spojke (kombinirana potrošnja goriva 5.4-5.2 l / 100 km, kombinirana emisija CO2 124-119 g / km) * A 180 d (85 kW / 116 KS, 260 Nm); s 7G-DCT mjenjačem s dvije spojke (kombinirana potrošnja goriva 4.3-4.0 l / 100 km, kombinirana emisija CO2 113-107 g / km).

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s