eVito – početak elektrifikacije svih Mercedes-Benzovih gospodarskih vozila

Mercedes-Benz Vans planira elektrificirati sve svoje gospodarske modele u idućih nekoliko godina, a prvi model je Vito koji u ovoj izvedbi dobiva naziv eVito. Model će prvo biti dostupan u Njemačkoj gdje starta s cijenom od 39.990 eura (bez PDV-a) u drugoj polovici 2018. U 2019. slijedit će ga eSprinter, pa eCitan.

S instaliranim kapacitetom baterije od 41,4 kWh, doseg novog eVita bit će oko 150 km. Čak iu nepovoljnim uvjetima, poput niskih vanjskih temperatura i punog opterećenja, eVito će imati doseg od 100 km. Furgon srednje veličine savršeno je konfiguriran za korištenje tvrtkama za isporuku, trgovcima i javnim prijevoznicima. Baterija se može potpuno napuniti za oko šest sati. Kupac može birati između dvije opcije – maksimalna brzina od 80 km/h ili 120 km/h. Obje verzije ispunjavaju sve zahtjeve u gradskom prometu i urbanim područjima, uz očuvanje energije.

DVA MODELA U početku će biti moguće unaprijed naručiti eVito ukupne duljine vozila od 5140 mm ili 5370 mm.

Električni model pokazuje prikladnost za svakodnevnu uporabu, a tome u prilog ide i činjenica da može povući teret maksimalne težine od 1073 kg i maksimalnog volumena do 6,6 m3. Ugradnja baterije ispod vozila pridonosi praktičnoj upotrebi bez narušavanja prostora, dok uz puno opterećenje maksimalna ukupna težina vozila iznosi 3200 kg.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s