Koncept Mercedes-Benz EQV, električni kombi u budućnosti

S konceptom EQV, Mercedes-Benz je spojio mobilnost bez emisija s impresivnim voznim karakteristikama, maksimalnom funkcionalnošću i estetskim dizajnom. Na temelju tog koncepta Mercedes-Benz Vans planira izdati serijsko-proizvodno vozilo koje će biti predstavljeno javnosti već na ovogodišnjem autoshowu u Frankfurtu.

DOMET Tehnička obilježja vozila uključuju domet do 400 kilometara i brzo punjenje koje bi omogućilo doseg od 100 kilometara u samo 15 minuta.

Štoviše, vozilo nudi najveću moguću razinu udobnosti u unutrašnjosti i maksimalnu funkcionalnost, primjerice zahvaljujući raznolikom rasponu mogućih konfiguracija sjedala.

Konceptno vozilo ima širok raspon mogućih primjena. Na primjer, kao obiteljsko ili sportsko vozilo. Entuzijasti imaju koristi od njegove velike funkcionalnosti i varijabilnosti. U međuvremenu, za VIP prometne zadatke, vozilo nudi impresivnu i opsežnu paletu opreme s jamstvom posebne ugodnosti i udobnosti vožnje.

Koncept EQV ima kompaktni električni pogon (eATS) na prednjoj osovini snage 150 kW. Električni motor, prijenos s fiksnim prijenosnim omjerima. Sustav hlađenja i elektronika čine kompaktnu i integralnu jedinicu.

Energiju dobiva od litij-ionske baterije, a zahvaljujući kapacitetu od 100 kWh maksimalni domet do 400 kilometara je realan. A uz maksimalnu brzinu od 160 km/h, osigurava vrhunski užitak u vožnji čak i izvan grada.

JEDNOSTAVNO PUNJENJE Konceptno vozilo može se jednostavno napuniti kod kuće pomoću Mercedes-Benz wall boxa ili uobičajene kućne utičnice.

I u unutrašnjosti se nastavlja estetika eksterijera. U elegantno-tehnoidnom kokpitu fokus je na jednostavnom i intuitivnom radu. Osnova interakcije između čovjeka i stroja sastoji se od MBUX infotainment sustava (Mercedes-Benz User Experience) koji objedinjuje sustav samokontrole glasovnog upravljanja s inovativnim značajkama povezivanja.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s