GLC Coupe – Koncept nadomak realizacije

Mercedes-Benz Concept GLC Coupé
Concept GLC Coupé predstavljen protekloga vikenda je gotovo proizvodna verzija najnovijeg modela koja uspješne GLE Coupé formulu prenosi u kompaktni segment. Dinamički izražajna karoserija ponovno kombinira coupeovske tipične stilske značajke s osobinama SUV-a. S jedne strane su glatke i senzualne linije, a s druge elementi surovog off-road svijeta, poput golemih 21-inčnih guma, prednje i stražnje zaštite podvozja i sličnih elemenata.

Mercedes-Benz Concept GLC Coupé

Uspješan spoj višenamjenskog SUV-a i emotivno atraktivnog coupea kojeg je Mercedes-Benz ponudio, a kupci oduševljeno pozdravili s GLE Coupéom sada se ponavlja s Conceptom GLC Coupé.

KOMPAKT Iz dužine 4,73 metara i 2,83 metara međuosovinskog razmaka, te oznake C u imenu, jasno je kako je GLC Coupe bliži kompaktnom segmentu.

Mercedes-Benz Concept GLC Coupé

Savršenstvo kojima su suštinski suprotni dizajnerski svjetovi coupéa i SUV-a dovedeni u sklad smješteno je u 1,60 metara visine s tipično izduženom linijom krova sportskog coupéa. Istovremeno širina od dva metra omogućava široku, mišićavu figuru primjerenu jednom sposobnom SUV-u. Sve je upotpunjeno četirima ispušnim cijevima od poliranog nehrđajućeg čelika, te svjetlosnim sklopovima koja zahvaljujući korištenju najsuvremenije tehnologije predstavljaju prave svjetlosne skulpture.

NAKLON Pogonski sklop pokretan V6 agregatom osigurava 270 kW (367 KS) i 520 Nm i čini GLC Coupe vrlo agilnim.

Mercedes-Benz Concept GLC Coupé

Poznat iz AMG sportskih modela, BiTurbo motor s izravnim ubrizgavanjem se udružio s 9G-TRONIC devet-stupanjskim automatskim mjenjačem i 4MATIC pogonom na sve kotače, jednostavno ne ostavlja prostor za kompromise. Istovremeno daje akustički impresivan nastup, jer ovisno o postavkama prijenosnog moda, ispušne cijevi daju potmulu tutnjavu ili strastveni zvuk high-powered sportskog automobila.

SUV svijet Mercedes-Benza ima prostora za daljnje modele, među kojima će sigurno biti i proizvodna inačica koncepta GLC Coupé. Raspon će uključivati sedam modela, omogućujući korisnicima da si naruče vozila po mjeri, tako da odgovaraju njihovim osobnim preferencijama. Osim uvođenja potpuno nove klase vozila, ovi modeli značajno utječu na modelsku politiku svih proizvođača, a Mercedes je, kao i obično, ispred svih.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s