Mercedes-Benz i dalje dominantan među premium automobilima


Trend koji već mjesecima traje, a obilježava ga dvoznamenkasti rast prodaje Mercedes-Benzovih automobila, nastavljen je i u svibnju. Tijekom svibnja 134.031 automobil s trokrakom zvijezdom pronašao je svoga vlasnika negdje u svijetu, što je 10,4 posto više nego u svibnju prošle godine.


Pogledamo li rezultate tijekom 2014. broj prodanih automobila dostiže 641.384 komada uz porast od čak 14 posto. Europsko tržište još osjeća posljedice višegodišnje krize, ali ipak raste (+4,8 posto) pa se tijekom svibnja 60.529 kupaca odlučilo za Mercedes-Benz. Iako je na njemačkom tržištu svibanj bio lošiji od prošlogodišnjeg, ipak je Mercedes-Benz zadržao vodeću poziciju među premium brandovima. I dok na američkom tržištu najbolje rezultate bilježe S i E klasa, na kineskom je tržištu prošlomjesečni hit CLA čija je prodaja tamo započela krajem travnja.

I dalje su vrlo traženi modeli iz kompaktnog segmenta (A, B, CLA, GLA) s gotovo 38.000 komada u svibnju i porastom prodaje od 19,3 posto, odnosno čak 24,5 posto od početka godine.

Rekorder je, ipak, nova S klasa koja je dvostruko traženija nego lanjskog svibnja, a prate je zahuktala E klasa i nova C klasa koja je otvaranjem novog pogona u Južnoafričkoj republici na putu ka rekordnim brojkama.

Uslijedit će otvaranja pogona u Kini i SAD-u tako da se s pravom očekuje da će nositi prodaju i očuvati dvoznamenkasti rast do kraja godine.
Nakon nagrada koje su dodijeljene za dizajn Mercedes-Benzovih modela, stigla je još jedna specijalizirana, ovaj puta G klasi.

Čitatelji magazina Offroad, njih 63.089, proglasili su G klasu najboljom u kategoriji luksuznih off-road vozila.

Nagrada je još značajnija uzme li se u obzir činjenica da je ovu titulu G klasa u svojih 35 godina postojanja osvojila po jedanaesti puta. Nagradu Off-road tuning suvereno je osvojila i izvedenica G 63 AMG 6×6. Napomenimo i da je u kategoriji off-road vozila specijalne namjene Mercedes-Benzov Unimog suvereno osvojio prvo mjesto s čak 35,5 poto glasova čitatelja.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s