S 600 Guard – Vrhunska zaštita bez kompromisa

Mercedes-Benz S-Klasse Guard

Mercedes-Benz desetljećima je vodeći svjetski automobilski proizvođač i u segmentu specijalnih vozila za zaštitu državnika i drugih VIP osoba. Mercedes je jedini proizvođač koji nudi cijelu gamu takozvanih blindiranih vozila od E i S klase do M i G klase posebno prilagođenih potrebama kupca u izvedbama s nekoliko razina zaštite.

Kako se moglo i očekivati, i najnovija verzija S klase podvrgnuta je specijalnim postupcima dorade u Mercedes-Benzovom Guard odjelu, te pruža VR9 razinu zaštite.

Kao i na prošlom modelu specijalni aramidni i PE dodaci integrirani su u karoseriju koja je unaprijed prilagođena za ugradnju zaštite. Novi S 600 Guard je prvi automobil koji zadovoljava pooštrene kriterije i certificiran je za razinu zaštite VR9. Vozač i putnici su zaštićeni ne samo od pištoljskih, revolverskih i puščanih zrna, nego i od eksplozije. Istovremeno, unatoč ugrađenim zaštitinim elemntima S 600 Guard nije izgubio ništa od luksuza i komfora kojeg nudi obična S klasa. Dostupan je u izvedbama s četiri ili pet sjedala, s potpunom električnom regulacijom vrhunski udobnih sjedala, grijanjem, prozračivanjem i Energizing masažom na stražnjim sjedalima, Bussiness konzolom straga koja se pretvara u pokretni ured, te Air-Balance sustavom za pročišćavanje  i ionizaciju zraka. S600 Guard pokreće V12 benzinski motor koji sada razvija 530 konjskih snaga i 830 Nm okretnog momenta. Mjenjač je po prvi puta automatski 7G-Tronic koji do sada nije kombiniran s ovim motorom.

Mercedes-Benz S-Klasse Guard

 

Zbog ovoliko snage, ali prije svega zbog znatno povećane mase, S600 Guard je opremljen posebno ojačanim šesteroklipnim kočionim kliještima i maksimalno povećanim diskovima.

Na kotačima su specijalne Michelin PAX run-flat gume s nadzorom tlaka i 30-kilometarskom mogućnošću bijega iz opasne zone na oštećenoj gumi. U S600 Guard su ugrađeni svi elektronski sustavi kojima raspolaže nova S klasa, te ekskluzivnom opremom poput zastora, posebno grijanog vjetrobrana i bočnih stakala, automatskim sustavom gašenja požara, autonomnim sustavom napajanja zrakom putničkog prostora u slučaju napada otrovima, dima i sličnog, posebnim sustavom hlađenja u stražnjem dijelu, hidrauličkim podizačima debelih bočnih prozora i brojnim drugim detaljima  o kojima se ne priča.

Kako se štićene osobe u pravilu vozi u posebnim kolonama, važno je i druga vozila u pratnji imaju odgovarajuću razinu zaštite.

U ponudi su E Guard modeli kao 350CDI i li benzinski 350, te V8 E500 Guard, svi sa razinom zaštite VR4 (zaštita od zrna velikog kalibra i uličnih kriminalnih napada). G klasa je dostupna kao G500 Guard s 5,5-litrenim V8 motorom  i zaštitom VR6 ili VR7 (zaštita od terorističkih napada, zasjeda, otporan na vatru klasičnog vojnog naoružanja i ručnih granata), dok je M Guard dostupan u VR7 razini zaštite kao ML350 BlueTec ili ML500. VR9 razina otporna je i na napade eksplozivnim napravama, zapaljivim koktelima i bojne otrove i rezervirana je za novu S klasu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s