Prodajni rekordi na američkom tržištu

Mercedes-Benz C 250 BlueTEC, Avantgarde, Diamantweiss metallic,
Prodaja Mercedes-Benza u SAD-u porasla je za 8,2 posto na 205.894 vozila u prvih osam mjeseci ove godine. Marka s trokrakom zvijezdom samo u kolovozu prodala je 27.078 jedinica (+9,4 posto) i oborila još jedan rekord. “Mi stalno imamo rekordnu prodaju u SAD-u, a lansiranjem nove C-klase postavljamo nove standarde na našem najvećem prodajnom tržištu “, potvrdio je Dr. Dieter Zetsche, predsjednik upravnog odbora tvrtke Daimler AG i šef Mercedes-BenzCars, tijekom posjeta Mercedes-Benz Tuscaloosa tvornici u američkoj saveznoj državi Alabami.


“Mi smo prvi njemački proizvođač u segmentu luksuznih limuzina s proizvodnjom u SAD-u. Uz C-klasu širimo svoje kapacitete u tvornici u Tuscaloosi i ponosni smo na članove našeg tima jer rade tako dobar posao “, rekao je Markus Schäfer, član Uprave Mercedes-Benz Cars zadužen za proizvodnju i upravljanje lancem nabave. Zbog velikih zahtjeva tržišta uslijedit će povećanje obujma proizvodnje sljedeće godine, kada će uz C klasu i SUV silaziti s proizvodne trake u Tuscaloosi. Mercedes-Benz je u travnju na Auto China Showu u Pekingu kroz “Concept Coupé SUV” dao naslutiti njegov izgled i koncepciju.
“Mercedes-Benz već ima najsvestraniji portfelj proizvoda u SAD-u na tržištu luksuznih automobila. Proteže se u rasponu od vozila poput SLS AMG do CLA. Uz ovaj model uspješno smo otvorili novi segment, a odaziv kupaca uvelike premašuje naša očekivanja “, rekao je Zetsche.

Više od 27.000 CLA prodano je u SAD-u od lansiranja na tržište u rujnu 2013.

Mercedes-Benz će uskoro predstaviti i prvi kompaktni SUV na tržištu SAD-a lansirajući GLA. Slijedit će S-klasa Coupé koja stiže u salone sredinom listopada.
Uz volumen prodaje od 312.534 vozila, SAD je bio najveće tržište za Mercedes-Benz u 2013.

Praktično svaki peti Mercedes-Benz putnički automobil prošle godine otišao je kupcima u SAD-u.

“Ove godine očekujemo rast tržišta u SAD-u od oko pet posto, na 16,4 milijuna jedinica za osobna i SUV vozila. Očekujemo i da će premium segment rasti snažnije u odnosu na cjelokupno tržište. Mi želimo profitirati od toga, a naši novi modeli će svakako pomoći “, rekao je Zetsche. U tom kontekstu, važnu ulogu ima nova C-klasa, koja je napustila tvorničku liniju Tuscaloosa po prvi puta 18. lipnja ove godine, a u prodaji je na američkom tržištu od 25. kolovoza. “Lokalna proizvodnja će nam omogućiti da opskrbimo američko tržište brzo i fleksibilno. Mi ćemo smanjiti troškove logistike i zaštiti se bolje od promjena tečaja kroz ‘natural hedging’“ dodao jeSchäfer. Mercedes-Benz tvornica u Tuscaloosi igra važnu ulogu u globalnoj proizvodnoj mreži za novu C-klasu.

Po prvi put, Mercedes-Benz proizvodi C-klasu na četiri kontinenta.

U roku od samo šest mjeseci proizvodnja je počela u sva četiri mjesta: u Bremenu (veljača), u East Londonu u Južnoj Africi (svibanj), u kineskoj prijestolnici Pekingu (srpanj) i u Tuscaloosi u lipnju. “Ovo je odličan uspjeh našeg tima koji je neusporediv bilo gdje u svijetu”, rekao je Schäfer.
Bremen kontrolira globalne proizvodnje C-klase kao vodeća tvornica – počevši od strategije, obuke kolega iz drugih pogona, pa sve do kontrole kvalitete proizvoda. Na taj način, tvrtka osigurava vrhunsku kvalitetu na svim proizvodnim lokacijama od samog početka. Intenzivni trening je proveden za ukupno 500 zaposlenika iz stranih pogona, uključujući i više od stotinu iz Tuscaloose, kako bi im se omogućilo da provedu matični know-how u svojim pogonima.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s