Mercedesu nagrada za inovacije na Sprinteru

Sprinter 2013
Mercedes-Benz je osvojio Europsku nagradu za inovacije na Caravan Salonu u Düsseldorfu, za široku paletu novih pomoćnih i sigurnosnih sustava na novom Sprinteru. Sprinter je bio jedan od deset vozila nominiranih za nagradu, koju dodjeljuju specijalizirani novinari iz cijele Europe, za inovacije na kombijima i kamperima iz aktualne sezone.

Međunarodni suci su bili impresionirani novim Sprinterom, kojeg su odabrali kao pobjednika u kategoriji vozila-baze za mobilne kućice.

Kao kabina-šasije ili potpuno zatvoreno vozilo, Sprinter služi kao osnova za brojne nadogradnje mobilnih kućica, odnosno kampera. Sa svojih pet novih sigurnosnih sustava, Sprinter se uspeo na potpuno novu razinu sigurnosne tehnologije u segmentu kombija i ostavio konkurente daleko iza sebe.

Sustav zaštite od bočnog vjetra, odnosno aktivna pomoć pri njegovim iznenadnim udarima je ugrađen kao dio standardne opreme u većini modela. Njegovi senzori mjere snagu naleta vjetra koji dolaze sa strane, te vrlo brzo neutralizira te sile, povećava sigurnost i značajno smanjuje stres vozača. U konačnici, vozač i putnici se osjećaju sigurnije i udobnije, što je osobito kod kampera i mobilnih kućica vrlo značajna stavka.

Sprinter 2013

Ostale četiri nagrađene sigurnosne inovacije za novi Sprinter su dostupne kao opcija: Lane Keeping Assist, Blind Spot Assist, High Beam Assisti Collision Prevent Assist.

Pomažu vozačima u zadržavanju prometne trake, maksimalnoj iskorištenosti svjetala bez zasljepljivanja vozača iz suprotnog smjera, te upozoravaju vozača ako su preblizu drugim vozilima ili preprekama i sprečavaju nalet na njih.


Časopis Reise mobil International, popularni je njemački mjesečnik koji organizira dodjelu Europske nagrade za inovacije u Caravaning industriji od 2010. Pobjednike biraju redakcije 11 europskih Caravaning publikacija, a Nagrada se dodjeljuje svake godine na Caravan Salonu u Düsseldorfu, najvećem svjetskom sajmu za kampere i karavane. Ove godine je sudjelovalo oko 580 izlagača, a na salonu je predstavljeno više od 1.900 različitih modela, od mini-kamp kućica do luksuznih mobilnih kuća.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s