Maybach S-klasa, samo najbolje od najboljeg

Mercedes-Maybach S 600 (X 222) 2014
Na svjetskoj premijeri u Guangzhou i prezentaciji u Los Angelesu novi Mercedes-Maybach S-klase predstavljen je gotovo istodobno na dva ključna tržišta – SAD-u i Kini. S 5453 mm duljine i međuosovinskim razmakom od 3365 mm, Maybach S klasa je 20 cm duža u obje dimenzije nego S-klasa s dugim međuosovinskim razmakom, od čega najviše profitiraju putnici na stražnjim sjedalima.

Mercedes-Maybach S-klasa sjedinjuje savršenstvo Mercedes-Benz S-klase s ekskluzivnošću Maybacha. Mercedes-Maybach automobili nude neograničenu ekskluzivnost, pa osim obilja prostora nude opsežan prostor za individualizaciju, čime ispunjavaju želje najzahtjevnijih kupaca diljem svijeta.

STATUS Mercedes-Maybach nije linija opreme nego, kao i AMG, podbrand koji će u budućnosti osigurati Mercedes-Benz vozilima ekskluzivni oblik, okrenut prije svega kupcima kojima je status važan.

Dolazak na tržište Mercedes-Maybach S-klase je zakazan za veljaču 2015. u obliku Mercedes-Maybacha S 600 pokretanog V12 BiTurbo motorom snage 390 kW (530 KS), zapreminom 5980 ccm, i maksimalnim okretnim momentom od 830 Nm dostupnim već od 1900 okretaja u minuti. V8 turbo motor u Mercedes-Maybach 500 generira snagu od 335 kW (455 KS) sa zapreminom od 4663 ccm i okretnim momentom od 700 Nm. Mercedes-Maybach S 500 4MATIC će biti dostupan od lipnja 2015.

Svojom vanjštinom, Mercedes-Maybach S-klasa kombinira eleganciju, superiornost i ekskluzivnost. Unatoč duljem međuosovinskom razmaku, linije nedvosmisleno sugeriraju snagu i dinamiku. U usporedbi sa S klasom s dugim osovinskim razmakom, upečatljiva stražnja vrata su skraćena za 66 mm i nemaju trokutasti prozor koji je preseljen u C-stup. Kao rezultat toga, stražnja sjedala se nalaze izvan izreza vrata, što stvara osjećaj izuzetne privatnosti i ekskluzivnosti. U unutrašnjosti Mercedes-Maybach S-klase, putnici su obavijeni obiljem modernog luksuza u lounge stilu. Visoki standardi kvaliteta Mercedes-Maybach S-klase su impresivno vidljivi na brojnim detaljima poput ručno šivanih obloga vrata , detalja u kromu i drvetu ili vlakana optičke rasvjete u vratima. Unutar Mercedes-Maybach S-klase, razina buke vjetra je impresivno niska, a na stražnjem dijelu, unatoč velikim prozorima bolja čak i od najtišeg automobila na svijetu – S-klase Coupé.

TIŠINA Za putnike straga, Mercedes-Maybach S-klasa je najtiša serijski proizvedena limuzina na svijetu.

Personalizacija u slučaju ovog automobila nema ograničenja, sve do ekskuizivnog Agarwood parfema za Air-balance sustav klimatizacije i srebrnih čaša za šampanjac. Ove srebrne čaše su napravljene za barove na brodovima u Robbe&Berking silversmiths u Flensburgu. Prestižna tvrtka ima dugu tradiciju, a više od polovice od 200 najvećih jahti na svijetu nose srebro iz Robbe&Berking. Fini restorani diljem svijeta s nekoliko stotina Michelinovih zvjezdica također su kupci ovog luksuznog branda.

Mercedes-Maybach S 600 (X 222) 2014

 

Mercedes-Maybach S-klasa je posebno dizajnirana za korištenje sa službenim vozačem. Sprijeda nema prevelike razlike u odnosu na „običnu“ S klasu, međutim, pravi osjećaj prostranosti može se naći u stražnjem dijelu. Stražnja sjedala nude maksimalni kut naslona od 43,5 stupnjeva, kut od 19 stupnjeva omogućuje opušten rad u pozadini, sjedalu se mogu podešavati duljina i kut, a luksuzni nasloni za glavu dolaze s dodatnim jastukom. Stražnji naslon za ruke ima dvostruki držač čaša s Peltier tehnologijom održavanja temperature, prostor za odlaganje i drvene obloge, a kao opcija, moguće je povećati udobnost za putnike straga individualno podesivim sjedalima Multikontura i masažnom funkcijom koja se temelji na principu vrućeg kamena.

Mercedes-Benz S 65 AMG Coupe´(BR 217), 2014

UGODNO Poput zrakoplovnih sjedala i ovdje su dostupni sklopivi stolići velike stabilnosti i visokokvalitetnog izgleda, s kožnim umecima na površini za ugodno pisanje.

Kao ekskluzivna dodatna oprema (standard u Mercedes-Maybach S 600), tu je AIR-BALANCE paket koji uključuje ionizaciju, poboljšanu filtraciju zraka i fragrancing s Agarawood ekskluzivnim Maybach parfemom.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s