Preko 4 milijuna prodanih Mercedes-Benz kompakta

 

Mercedes-AMG CLA 45 Shooting Brake (X 117) 2014

CLA Shooting Brake, najmlađi član obitelji kompaktnih automobila iz Mercedes-Benza, proslavio je lansiranje na tržište tijekom proteklog vikenda. Samo u Njemačkoj salone je posjetilo preko 110.000 ljudi, a obavljeno je i 1.700 probnih vožnji.

“CLA Shooting Brake je savršen dodatak našoj obitelji kompaktnih automobila i sigurni smo da će zaintrigirati mnoge kupce svojim jedinstvenim dizajnom –kako privatne, tako i flotne”, ustvrdio je Ola Källenius, član Upravnog odbora Daimler AG, odgovoran za marketing i prodaju Mercedes-Benz automobila. “Reakcija na novu generaciju naših kompaktnih automobila bila je izvrsna. Prošle godine, globalna prodaja naših malih automobila porasla je za 25% na rekordnu razinu višu od 463.000 jedinica”, dodao je Källenius.

B-Klasse 2014B-Class 2014

A-Klasa, B-klasa, CLA i GLA su posebno popularni na domaćem tržištu Mercedes-Benza. Više od jednog na svakih pet kompaktnih automobila prodano je za kupce u Njemačkoj prošle godine. U 2014., prodaja u ovom segmentu porasla je za više od 36% u Kini i preko 55% u Velikoj Britaniji, a prodaja u SAD-u više je nego udvostručena.

BRAVO Gotovo svaki drugi vozač Mercedes-Benz kompaktnog automobila u Njemačkoj i zapadnoj Europi je prije bio vlasnik vozila neke druge marke.

Nova generacija A-klase je proslavila lansiranje u rujnu 2012. Zbog globalnog uspjeha, A-klasa se proizvodi ne samo u Rastattu, nego od kolovoza 2013. i finskoj tvrtki Valmet Automotive. Prošle godine njena popularnost porasla je za više od 46% u Velikoj Britaniji, pa čak i za više od 51% na tržištu rasta Kine. Međutim, većina modela A-klase i dalje se isporučuje kupcima u Njemačkoj.
Nova B-klasa, uključujući i električno pokretanu B-klasu, na tržištu je od 2014., a u istraživanju zadovoljstva kupaca JD Powera B-klasa je na vrhu svog segmenta u 2014. s rezultatom od 82,4%. CLA, koji je pokrenut 2013., bio je prvi kompaktni automobil kojeg je Mercedes-Benzponudio tržištu SAD-a. Za mnoge Amerikance CLA je postao ulazni model u svijet Mercedes-Benza. Gotovo svaki treći CLA je proizveden u Kecskemétu u Mađarskoj, isporučuje se kupcima u SAD-u, najvećem tržištu za Coupé.

Mercedes-Benz GLA Erprobung (X156) 2013

Istovremeno, većina svih GLA prodana je kupcima u Njemačkoj i SAD-u. GLA, uz CLA i B-klasu je proglašen šampionom zadržavanja vrijednosti u svojoj klasi od strane “Focus on-line” i Instituta za istraživanje tržišta “Bahr i FessForecast” u 2014.

AMG_A45 + AMG CLA_45_ Bilster_Berg

Mercedes-Benz brand je doživio primjetno pomlađivanje uvođenjem novih kompaktnih modela. Prosječna dob europskih vozača nove generacije A-klase je danas preko deset godina manja u odnosu na dob vozača prethodne serije. U Kini je prosječna starost 34 godina. CLA je usmjeren prvenstveno na mlade bez djece, dok je B-klasa popularna uglavnom među mladim obiteljima.

Zahtjevi kupaca su raznovrsni: dok vlasnici CLA i A-klase su usredotočeni uglavnom na zadovoljstvo, sportski duh i tehnološki napredak u vožnji, kupci B-klase pridaju posebnu važnost funkcionalnosti, udobnosti i prostranosti. Zajedničko svima njima je jaka želja za progresivnim i izražajnim dizajnom.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s