Mercedes-Benz GLC – Atraktivna smjena generacija

Druga generacija SUV-a srednje klase iz Mercedes-Benza štiže pod imenom GLC i predstavlja veliki korak naprijed na nekoliko frontova. Na tehničkoj razini novi SUV jasno daje svoj pečat s izvrsnom razinom sigurnosti koja je zaštitni znak branda uz izvanrednu energetsku učinkovitost. Potrošnja goriva je smanjena i do 19 posto u odnosu na prethodni model. U isto vrijeme, Air Body Control zračni ovjes koji je bez premca u ovom segmentu nudi prošireni raspon upotrebe, uz 4MATIC stalni pogon na sve kotače koji povećava ne samo udobnost, nego i sigurnost i agilnost, bez obzira na podlogu pod kotačima.

BUDUĆI STANDARD Vizualno, slijedi jasan i senzualan dizajn koji je predstavljen proljetos pod pojmom GLC Coupé showcar, a koji će poslužiti kao standard za buduće članove SUV obitelji.

“Naš novi GLC predstavlja daljnji korak, u sustavnoj provedbi naše uspješne SUV filozofije koja kombinira vrhunsku udobnost i sportske osobine i impresionira na cesti i izvan nje”, naglasio je tijekom jučerašnjeg predstavljanja Thomas Weber, član Uprave Daimler AG, odgovoran za Grupna istraživanje i razvoj Mercedes-Benz automobila.

Dizajnerska filozofija novog GLC stavila je senzualnu čistoću i modernu estetiku ispred klasičnog off-road izgleda. Dinamičan dizajn odiše emocionalnom privlačnošću, a na tehničkoj razini postavlja nova mjerila u svim kategorijama. Dizajnerski pomak utjecao je i na unutrašnjost. Moderne postavke preuzete su od većeg brata GLE. I ovdje dizajn kombinira senzualanu čistoću s dinamičnim i sportskim utjelovljenjem modernog luksuza.

PROSTRANIJI U odnosu na prethodnika, novi model je znatno prostraniji kako na prednjim, tako i na stražnjim sjedalima.

Povećanje dužine u odnosu na prethodni model se učinkovito reflektiralo i na unutarnjem prostoru. Drugi kriterij udobnosti – ulaz i izlaz za putnike na stražnjim sjedalima – također je značajno poboljšan, s 34 milimetara više prostora dostupnog za potrebe ulaska i izlaska iz vozila. Kroz učinkovito korištenje prostora inženjeri su također uspjeli povećati veličinu prtljažnika. Stražnja klupa je djeljiva u omjeru 40/20/40 uz maksimalnu duljinu prtljažnika 1320 milimetara, dok je maksimalna širina povećana za 150 do 1100 milimetara.

LIFT Uz zračni ovjes na raspolaganju je i spuštanje cijelog automobila za 40 mm kako bi se olakšao utovar.

Mercedes-Benz je primijenio opsežan paket mjera za poboljšanje energetske učinkovitosti GLC-a. Modeli GLC 220 d 4MATIC, GLC 250 d 4MATIC troše 19 posto manje dok GLC 250 4MATIC troši 12 posto manje goriva nego do sada. Svi modeli zadovoljavaju EU6 norme i nude funkciju start/stop. Po prvi put u ovom segmentu, s GLC 350 e 4MATIC Mercedes-Benz dodatno nudi plug-in hibrid koji emitira samo 60 g CO2 po kilometru i dostiže najveću brzinu od 235 km/h.

50 KG LAKŠI Glavni čimbenik koji doprinosi smanjenju emisija je potpuno nova karoserija, 50 kilograma lakša od manjeg GLK, zahvaljujući inteligentnim kombinacijama materijala.

Svi modeli imaju 4MATIC stalni pogon na sve kotače s osnovnim rasporedom momenta od 45 do 55 posto između prednje i stražnje osovine. U suradnji s ESP-om, ASR-om i 4ETS-om omogućuje vrhunske i jasno predvidive vozne osobine. Gotovo svi sustavi pomoći vozaču koji su poznati s C, E i S-klase su dostupni za novi GLC. Sve važne funkcije vozila i postavke mogu se provesti korištenjem intuitivnog središnje okretnog gumba ili touchpada.

U početnoj ponudi su 220d 4MATIC, 250d 4Matic i 250 4MATIC, a na tržište stižu u rujnu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s