Fascinantna E-klasa, do danas prodano više od 13 milijuna komada

Mercedes-Benz je isporučio više od 13 milijuna E-klasa kupcima diljem svijeta i taj je model jedan od glavnih pokretača Mercedesova rasta predviđenog do 2020. S prodajom od 257.571 vozila (+ 6,2%), E-klasa limuzina i karavan je dala značajan doprinos dobrim prodajnim rezultatima u posljednjih godinu dana. Limuzina je postigla rekordne prodajne brojke između ostalog u Kini i Južnoj Koreji 2014., a u svibnju 2015. limuzina je ponovno na rekordnoj razini u Južnoj Koreji (+ 22,4%).

POPULARNOST E-klasa limuzina uživa ogromnu popularnost na globalnoj razini. U svibnju 2015. četiri od pet kupaca odlučili su se za ovaj model, a ključna tržišta su SAD i Kina. Gotovo svaka druga ode kupcima s jednog od ova dva tržišta.

Istovremeno u Europi i Njemačkoj karavan ima važnu ulogu. E-klasa karavan je osobito popularna među poslovnim korisnicima. Verzija s dugim međuosovinskim razmakom dostupna na kineskom tržištu često se koristi kao limuzina s vozačem, a kupci osobito cijene veći prostor za noge. U 2014.rast ovog modela dostigao je oko 35% u Kini. Karavanski modeli postigli su iznimno visoki porast od 40% u SAD-u prošle godine.

NAJPRODAVANIJA Od svibnja ove godine, E 350 je u svijetu najprodavanija limuzina E-klasa, uz ogromnu potražnju, posebno u SAD-u.

E 220 Bluetec, koji se ističe svojom učinkovitošću također je vrlo popularan. I pri kupnji karavana kupci također pridaju važnost niskoj potrošnji goriva i najčešće odlučuju u korist E 200 Bluetec ili E 220 Bluetec. U Kini, verzija limuzine s dugim međuosovinskim razmakom s E 260 motorom je najprodavanija. Što se tiče unutarnje opreme, Active Park Assist i grijanje sjedala za vozača i suvozača su posebno popularni. Mnogi vozači su također zainteresirani za LED Intelligent Light System i spremnik goriva s većim kapacitetom.

Izrada E-klase počela je 1947. u Sindelfingenu, koji je najveći proizvodni pogon Daimler AG. U sklopu globalne proizvodne mreže Mercedes-Benz Cars, Sindelfingen je središte za osobna vozila u premium i luksuznoj klasi. U 2006., proizvodnja E-klasa počela je i u proizvodnom pogonu u Pekingu. E-klasa je tako postala prvo vozilo iz Mercedes-Benza koje je proizvedeno u Kini. Na taj način, Mercedes-Benz još učinkovitije zadovoljava potrebe kupaca na ovom ključnom tržištu.

TRIJUMF RABLJENIH E-klasu odlikuje posebno mali gubitak vrijednosti tijekom eksploatacije.

Na ljestvici “Residual Valuegiants 2019”, koju svakih šest mjeseci izrađuje “Focus Online” i istraživanju tržišta instituta “Bahr & Fess Forecast”, E 350 Bluetec je proglašen najboljim vozilom u svojoj klasi u pogledu stabilnosti vrijednosti. I u JD power studiji pouzdanosti vozila, koja mjeri dugoročnu kvalitetu vozila nakon tri godine vlasništva, E-klasa je ukupni pobjednik u svom segmentu u SAD-u 2015. Njemačka tvrtka za inspekciju motornih vozila “DEKRA” nagradila je E-klasu kao “Najbolji u svim klasama” u svom “2015 Used Car Report”.

Typ 170 V

Od 1947. kada je model 170 V sišao s proizvodne linije kao prvi poslijeratni Mercedes-Benz osobni automobil traje linija E-klase koja ostaje netaknuta do danas. Godine 1993., oznaka E-klasa je uveden na facelift modela 124. Sljedeća generacija, koja je došla na tržište 1995., uvela je inovativni dizajn: karakteristična četiri prednja svjetla, a model od 2002. bio je obilježen brojnim inovacijama u području ekonomičnosti i sigurnosti. Sadašnja generacija E-klase na tržištu je od 2009. S novim, učinkovitijim motorima, novim sustavima pomoći i novim dizajnom, Mercedes-Benz je sveobuhvatno modernizirao E-klasu 2013.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s