Nagrade za inovacije ugrađene u nove modele

Mercedes-Benz S 400 HYBRID (W 222) 2013
Prošlotjednim gala proglašenjem pobjednika u Frankfurtu na Majni, završen je ovogodišnji izbor najboljih inovacija u autoindustriji Automotive INNOVATIONS Awards 2014 kojega provode Center of Automotive Management (CAM) i konzultantska kuća Pricewaterhouse Coopers. Zahvaljujući brojnim inovacijama ugrađenima u vozila pod trokrakom zvijezdom, Mercedes-Benz je ponio titulu najinovativnije marke, te nagrade za „Najinovativniju grupu“, i „Konceptno vozilo“.

Mercedes-Benz S 400 HYBRID (W 222) 2013
Zahvaljujući inovacijama ugrađenima u nove modele S, E i C klase Mercedes-Benz je osvojio ukupno 170 bodova i pobjedom još jednom oživio misao CarlaBenza: „Ljubav prema inovacijama nikada ne umire“.

Žiri stručnjaka koji su ocjenjivali ovogodišnja dostignuća posebno je pohvalio, a potom i nagradio Mercedes-Benzov sustav „ovjesa s očima“ Magic Body Control koji prilagođava postavke ovjesa stanju na kolniku, DistronicPlus sustav praćenja prometa i održavanja sigurnosnog razmaka, hibridnu verziju modela S 400.

Zahvaljujući inovacijama u sigurnosnim sustavima, te revolucionarnim zahvatima na aerodinamici karoserije, Mercedes-Benz je proglašen najinovativnijim u kategorijama „Konceptna vozila“ i „Sigurnosni sustavi“.

S klasa i GLA imaju najbolju aerodinamiku u svojima kategorijama, dok CLA u BlueEfficiency ediciji ima najbolji Cw (0,22) među serijskim automobilima.

Sa sigurnosnog aspekta pohvale su zaslužili sustavi BAS Plus Brake, Night View Assist Pluis, te Pre-Safe Plus, sustavi koji sprečavaju nastanak nezgoda i na taj način štite putnike i vozilo.

U proteklih godinu dana, koliko je trajalo praćenje osamnaest automobilskih grupacija i čak 52 automobilske marke Mercedes je samo u C i E klasu ugradio čak 19 novih sigurnosnih sustava.

Center of Automotive Management nastavlja praćenje najnovijih dostignuća automobilske industrije u kvalitativnom i kvantitativnom smislu, a na konkurenciji je da pokuša dostići Mercedes-Benzov ritam lansiranja inovacija.

Mercedes-Benz S 400 HYBRID (W 222) 2013

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s