Početak godine iz snova, novi prodajni rekordi Mercedesa

Mercedes-Benz E 500 Coupé mit AMG Sportpaket, (C 207), 2012
Mercedes-Benz nastavlja prošlogodišnji trend obaranja prodajnih rekorda. U prva četiri mjeseca 2014. godine isporučio je kupcima 507.353 automobila što je izvrsnih 14,9 posto više u odnosu na prvi kvartal prošle godine.
I dok se mnogi još uvijek pokušavaju osloboditi recesijskog bremena, trude se kroz nova tržišta održati prodaju u plusu, Mercedes-Benz iz mjeseca u mjesec niže nove rekorde.

Tako je i ovogodišnji travanj sa 133.077 isporučenih automobila i porastom prodaje od 14,2 ostao na tragu izuzetno uspješnog prvog kvartala.

Odličnu prodaju Mercedes prije svega može zahvaliti odlično osmišljenoj strategiji lansiranja modela koja će i u slijedećim mjesecima i godinama donositi obilje noviteta, koji neće biti samo na razini face liftinga i obnove palete motora i opreme, već će tržištu doista nuditi nešto novo. Ova je strategija donijela i brojne nove kupce koji do sada nisu bili kupci Mercedesa, ali su ih nova A klasa, GLA i CLA doveli pod okrilje trokrake zvijezde. Uz njih, na tržište su stigle nova S i C klasa tradicionalni prodajni aduti čiji su kupci godinama sve zadovoljniji, a samim time i odani brendu, odnosno modelu.

Iako se europsko tržište nije u cijelosti oporavilo, Mercedes bilježi dvoznamenkasti rast u odnosu na prošlogodišnji travanj (10,3%), a s 224.257 isporučenih vozila od početka 2014. godine kvartalni je rast vrlo dobrih 8,2 posto.

Njemačko tržište, kao jedno od tri najsnažnija premium tržišta Europe u travnju je udomilo 24.430 Mercedesa, što je 2,5 posto više nego lanjskog travnja. Najveće Mercedesovo tržište u ovom je trenutku u SAD-u koje također u travnju bilježi novi rekord sa 25.887 vozila (+9,5%), a najveći porast bilježi S klasa: njezina je prodaja prošloga mjeseca krenula i u Kanadi i odmah ubilježila 2.887 komada i rast prodaje od 14,4 posto.

Na drugoj strani svijeta, azijskim tržištem dominira Kina (uključujući Hong Kong) gdje je u travnju isporučeno 22.438 automobila, fascinantnih 38,2 posto više nego u travnju 2013. Na ovom se tržištu krajem godine očekuju još bolji rezultati jer će iz kineskog pogona na tržište stići za 80 milimetara produljena verzija C klase. Upravo je kinesko, nakon američkog, najveće tržište za Mercedesov bestseler C klasu. No, osim u Kini, dvoznamenkasti rast prodaje bilježe i tržišta Tajvana i Južne Koreje.

Mercedes-Benz A 180 Sport (W 176) 2013
Kompaktni modeli (A, B, CLA i GLA) pronašli su u travnju 23.107 vlasnika (+33%), a uvjerljivo najveći porast od čak 50,9% bilježi Coupe izvedba E klase. Ništa manji interes nije ni za Cabrio verzijom jer je od početka godine Mercedes isporučio preko 20.000 automobila ljubiteljima vožnje s pogledom na nebo.

Na vrhu ponude je naravno S klasa koja je udvostručila prošlogodišnje prodajne rezultate, a lista čekanja se unatoč ogromnom trudu u proizvodnji, i dalje ne smanjuje.

Za kraj napomenimo i kako je svevremenski Smart i dalje izuzetno popularan i drži prošlogodišnju razinu prodaje, zahvaljujući prije svega odličnoj prihvaćenosti na tržištu SAD-a (+57,1%) i Kine (+20,9%). S obzirom da u srpnju stiže nova generacija Smarta, kao dvosjed i kao četversojed, rezultati se mogu smatrati izvrsnima.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s