Pokrenut novi pogon za proizvodnju C-klase


Samo tri mjeseca nakon početka proizvodnje nove C klase u Mercedes-Benzovim pogonima u Bremenu, ovih se dana u proizvodnju uključila i druga tvornica – ona u južnoafričkom East Londonu. Na globalnoj karti proizvodnje C klase koja obuhvaća čak četiri kontinenta, ovo je drugi pogon, a slijedit će ga za koji mjesec američka Tuscaloosa i kineski Beijing.

Najmlađi model u trenutnoj Mercedes-Benzovoj ponudi izuzetno je tražen i kapaciteti u Južnoafričkoj Republici će dobro doći kako bi zadovoljili potrebe tržišta i rasteretile pogone u Bremenu.

Oni će i dalje ostati vodeći pogon za izradu C klase, ali će južnoafrički, američki i kineski pogoni pokrivati tržišta Afrike, Amerike i Azije. Pogon East London zapošljava preko pet stotina ljudi, a gotovo polovica ih je prošla intenzivne treninge u njemačkim pogonima kako bi kvaliteta automobila bila na razini onih iz Bremena. Oni će ujedno i prenijeti stečena znanja kolegama u JAR jer pokretanje pogona East London donosi i novih 550 radnih mjesta. U pogon je ugrađena najsuvremenija tehnologija za proizvodnju automobila, a mnogi su sustavi i uređaji po prvi puta instalirani upravo za proizvodnju nove C klase. Mercedes-Benz je u Južnoafričkoj Republici prisutan od 1954., a od 1984. vlasnik je pogona u East Londonu.

Nova C klasa je četvrta generacija koja će se proizvoditi u JAR. Pogon je bio zadužen za modela s desnim upravljačem, a od 2007. proizvodili su i modele s lijevim upravljačem za američko tržište. Pogon je 2013. nagrađen srebrnim priznanjem J.D.Powera za kvalitetu proizvodnje i plasirao se među najbolje tvornice u regiji Europa/Afrika petu godinu za redom. Tijekom prošle godine preko 2.700 zaposlenih proizvelo je preko 50.000 C klasa prošle generacije, a sada kreću s proizvodnjom nove C klase čiji početni prodajni rezultati potvrđuju da će nastaviti tradiciju dosadašnjih bestseler modela.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s