B klasa – sinonim obiteljske sigurnosti

B-Klasse 2014 B-Class 2014
Nova B-klasa, koja je upravo predstavljena specijaliziranim automobilskim novinarima, dolazi s Collision Prevention Assist Plus sustavom kao standardnom opremom. Istraživači prometnih nesreća predviđaju da bi zahvaljujući tomu Mercedes-Benz B klasa mogla smanjiti broj ozbiljnih sudara izazvanih naletom straga i do 30 posto u odnosu na vozila koja nemaju ovakav zaštitni sustav. Za ovako optimističnu prognozu koristili su podatke iz Saveznog ureda za statistiku Njemačke, procijenili koliko je učinkovit Collision Prevention Assist u B-klasi do danas, te digitalno simulirali prometne nesreće s novim Plus sustavom.


Službeni podaci pokazuju da seu Njemačkoj broj ozbiljnih sudara nalijetanjem straga s Mercedes-Benz B-klasom smanjio za 14 posto, u usporedbi s prethodnim modelom. Od svog lansiranja na tržište u 2011., B-klasa je opremljena Collision Prevention Assist sustavom u serijskoj opremi. Ovaj sigurnosni sustav uključuje radarsku kontrolu prostora ispred vozila, vizualno upozorenje smanjene sigurnosne udaljenosti, dodatno zvučno upozorenje na opasnost od sudara, te selektivnu upotrebu kočnica u suradnji s Adaptive Brake Assist sustavom. To je standardna oprema za sva vozila nove generacije kompaktnih automobila (A-klasa, B-klasa, CLA i GLA), kao i mnogih drugih vozila iz bogate game Mercedes-Benza.

B-Klasse Natural Gas Drive (W 242) 2014 Smanjenje broja nesreća dio je Mercedesove sigurnosne strategije koja sustavno primjenjuje inovacije u stvarnom životu od kojih koristi imaju i kupci, ali i povećavaju ukupnu sigurnost na cestama. Opravdanost strategije potvrđuju i podaci Mercedes-Benz servisera koji ukazuju da u usporedbi s prethodnim modelom, ova B-klasa je doživjela mnogo manje ozbiljnih oštećenja na prednjem kraju, au mnogim slučajevima sudari su izbjegnuti u potpunosti.

20 POSTO Istraživači su došli do zaključka da se i do 20 posto svih ozbiljnih sudara straga može spriječiti ako su sva vozila opremljena ekvivalentnim sigurnosnim sustavom.

DIGITALNA BAZA Njihova tvrdnja temelji se na simulacijama načinjenim iz digitalne baze podataka o nesrećama Instituta u Dresdenu koja sadrži tisuće pažljivo rekonstruiranih stvarnih nesreća.

B-Klasse 2014 B-Class 2014
Nova B-klasa, koja u salone stiže od 29. studenog 2014. dolazi s Collision Prevention Assist Plus sustavom u serijskoj opremi. Sustav proširuje funkcionalnost dodatkom autonomnog kočenja kako bi se smanjio rizik od sudara. Ako vozač ne reagira kada se otkrije opasnost od sudara, unatoč svjetlosnom upozorenju na ploči s instrumentima i isprekidanom zvučnom upozorenju, sustav će se automatski aktivirati i samostalno obaviti kočenje.

B-Klasse Natural Gas Drive (W 242) 2014

Brzina vozila je time već značajno smanjena, a ovisno o relativnoj brzini, ta intervencija može biti dovoljna da se izbjegne nalet na vozila koja se voze sporije, zaustavljaju ili stoje odnosno značajno ublažiti težinu neizbježnog sudara. Istraživači prognoziraju kako bi poboljšana verzija sustava Collision Prevention Assist Plus, koja je spremna za ugradnju u cjelokupnu gamu, mogla postotak spriječenih ozbiljnih naleta straga povećati i na 30 posto.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s