FANTASTIČAN REZULTAT: U godinu dana prodano 100.000 komada S-klase

Pressefahrveranstaltung Mercedes Benz, S-Klasse, S 500 PLUG-IN H
Godinu dana nakon lansiranja na svim glavnim tržištima, Mercedes-Benz je već isporučio više od 100.000 komada S-klase. Nikada prije takav rezultat nije ostvaren na luksuznoj limuzini u prvoj godini pune tržišne raspoloživosti. Nova generacija S-klasa ne samo da stvara povijest najuspješnijim lansiranjem na tržište, već i najbržim izlaskom na tržište u povijesti: u manje od dvanaest tjedana S-klasa je krenula u prodaju na sva tri glavna tržišta: Njemačka (kraj srpnja 2013.), Kina (kraj rujna 2013.) i SAD (sredinom listopada 2013.).

S500 PLUG-IN HYBRID, Kopenhagen 2014
Prodaja 100.000 komada S-klase u samo jednoj godini je dokaz savršene kombinacije kvalitete visoke klase, uzorne učinkovitosti i niza inovativnih pomoćnih i sigurnosnih sustava koji u konačnici oduševljavaju kupce i zadovoljavaju njihove najviše zahtjeve. Ubrzo nakon lansiranja ponuda luksuznih automobila je krajem rujna proširena s još dva fascinantna i obećavajuća modela S-klasu coupe i S 500 Plug-in Hybrid. Od početka godine Mercedes-Benz je prodao 75.391 S-klasa, dvostruko više nego u istom razdoblju prethodne godine (+ 105,8%). Tako je S-klase isporučeno kupcima u devet mjeseci 2014. godine kao u 2012. ili 2013. Zanimljivo, samo u rujnu, luksuzna limuzina je prodana 9.501 puta (+ 139,3%).

Desetljećima je S-klasa više puta bila svjetski broj 1 prodaje luksuznih limuzina. Mercedes-Benz nudi gotovo svaki drugi automobil S-klase kupcima u Kini, najvećem tržištu za ovaj model.

SAD I NJEMAČKA Jedna četvrtina svih S-klasa je prodana u SAD-u, a svaka deseta limuzina ide kupcima u Njemačkoj.

HIT U KINI Statistika također otkriva da su najmlađi korisnici S klase u Kini: u svojim ranim 40-ima, oni su u prosjeku 15 godina mlađi nego u zapadnoj Europi ili SAD-u. Za mnoge, S-klasa je njihov prvi vlastiti automobil.

Pressefahrveranstaltung Mercedes Benz, S-Klasse, S 500 PLUG-IN H

S obzirom na posebnu želju kineskih kupaca za većim prostorom na stražnjim sjedalima, Mercedes-Benz nudi luksuznu limuzinu u Kini isključivo u izvedbi s povećanim međuosovinskim razmakom. Oko 35 posto S-klase naručenih u Kini je u izvedbi za korištenje sa službenim vozačem. Tri četvrtine svih kupaca S-klase u Kini također odabire stražnja sjedala sa zabavnim sustavom koji ima dva velika zaslona u naslonima prednjih sjedala. Ovom tržištu gustog prometa i ograničenog prostora za parkiranje u kineskim mega-gradovima je posebno prilagođen i sustav pomoći pri parkiranju.

AIR-BALANCE paket je također vrlo popularan među kupcima S-klase – i to ne samo u Kini. Svaka druga S-klasa u svijetu se isporučuje sa sustavom intenzivnog filtriranja zraka i fragrancing opcijom, a svaki četvrti kupac se odlučuje za masažnu funkciju sjedala. Nova S-klasa će biti dostupna u šest varijanti, osim kratkog i dugog međuosovinskog razmaka, S-klase Coupe, Plug-in Hybrid varijante S-klase, Mercedes-Benz ima za cilj pokrenuti devet dodatnih plug-in hibridnih modela.
Prije 60 godina, lansiranje modela 220 postavilo je temelje za model serije S-klase. Od tada je Mercedes-Benz isporučio više od 3,5 milijuna tih vozila kupcima diljem svijeta. Dugi niz godina bilaje mjerilom automobilskog inženjerstva, zahvaljujući inovativnim tehnologijama, pionirskim sigurnosnim sustavima i izvanrednoj udobnosti.

NAJUSPJEŠNIJA GENERACIJA Prethodna generacija S-klase prodana je u 500.000 jedinica, postavši najuspješnija S-klasa svih vremena.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s