Zaštita od bočnog vjetra za Sprintere dostupna i naknadno

Crosswind Assist, elektroničko pomagalo Mercedes-Benzovih stručnjaka namijenjeno vozačima dostavnih vozila, sada je dostupno i kao retrofit rješenje za brojne varijante Sprintera. Najvažniji uvjet za naknadnu ugradnju sustava: vozilo već mora biti opremljeno Adaptive ESP-om, koji je bio dostupan od siječnja 2012.

Gotovo svi vlasnici vozila proizvedenih između 2012. i sredine 2013. godine su sada u mogućnosti ugraditi ovaj visokoučinkoviti sigurnosni dodatak na svoja vozila.

STANDARD Sredinom 2013. novom je modelu Sprintera Crosswind Assist postao dio standardne specifikacije kod svih najčešćih Sprinter varijanti.

Mercedes-Benz saloni i servisi će pružiti klijentima potporu s informacijama o konkretnim mogućnostima i postupcima potrebnima za profesionalnu naknadnu ugradnju. U svakom slučaju naknadno opremanje CrosswindAssistomje jeftinije rješenje koje, u Njemačkoj primjerice, košta manje od 200 eura, uključujući i instalacije.

Crosswind Assist povećava sigurnost i ublažava stres vozača i jedan je od pet novih sigurnosnih sustava koji su prošle godine kroz novi Sprinter donijeli ogromni napredak i potpuno novu dimenziju sigurnosne tehnologije u Van segmentu. Njegovi senzori detektiraju sile koje djeluju na vozilo s udarima bočnog vjetra – bilo da se radi o mostu ili kod pretjecanja kamiona. Kroz aktiviranje kočnica preko ESP-a stabilizira putanju vozila i sprječava zanošenje ili napuštanje voznog traka. Time značajno utječe na opuštenost vozača, njihov osjećaj sigurnosti i udobnosti se povećava, a neprimjerene reakcije vozača u naletima vjetra su spriječene. Svjeteći pokazatelj na displayu unutar instrument ploče ukazuje na intervencije sustava, a aktivan je na brzinama iznad 80 km/h.

 JEDINI Od 2013. Mercedes-Benz je jedini proizvođač koji nudi Windcross Assist kao standard na vozilu u kategoriji velikih Vanova.

 

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s