Mercedesov tablet konfigurator nagrađen Red Dotom

„Red Dot“ Award
Ovogodišnja prestižna “Red Dot” nagrada za dizajn u kategoriji “grafičko korisničko sučelje” odlazi u Mercedes-Benz za novodizajnirani tablet konfigurator. Konfigurator ima sučelje optimizirano posebno za tablet računala, praćeno HD fotografijama i umjetničkim djelima, kao i pogledom od 360 stupnjeva. Njegov vrhunski dizajn, jednostavnost i razumljivost pridobio je članove „Red Dot“ žirija. Nagrada je prije nekoliko dana uručena na Red Dot Gala svečanosti u Konzerthaus Berlin. Svečanost je slijedila dizajnerska E-werk noć u Berlinu E-Werk s izložbom „Dizajn na pozornici“, predstavljanjem svih dobitnika, te nagrađenih radove. Svi nagrađeni projekti mogu se pogledati online na www.red-dot.de/cd.

„Red Dot“ Award
Kupci danas imaju bogatstvo opcija na raspolaganju pri kupnji automobila. Od karoserijskih izvedbi, vrsta motora, boja, dizajna kotača ili imenovanja interijera, kupci mogu birati između tisuća alternativa i konfigurirati svoj Mercedes-Benz u skladu sa svojim vrlo osobnim željama i idejama. Kako bi pomogli klijentima da svoje misli vizualiziraju, Mercedes-Benz je razvio varijantu konfiguratora dizajniran posebno za tablete: “Decision Pilot”.
Tablet konfigurator radi kao app, ali bez potrebe za preuzimanjem u preglednik.

SAMO BITNO Navigacijski sustav je u mogućnosti pružiti korisniku sve informacije koje su mu potrebne za njegovo idealno vozilo, ali pokazuje samo zapravo potrebne.

Kada je korisnik u nedoumici koju alternativu odabrati, dvije različite konfiguracije mogu se izravno usporediti. To uvelike pojednostavljuje proces konfiguriranja vozila. Otkako je pokrenut „Decision Pilot“ broj korisnika koji posjećuju konfigurator znatno je porastao. Puna verzija konfiguratora je također dostupna na svim drugim mobilnim uređajima, poput pametnih telefona. Koncept „Decision Pilot“ za Mercedes-Benz je razvijen od strane agencija za web i mobilne formate Jungvon Matt/next (Hamburg), a realizirali su Sevenval, specijalisti za rješenja, usluge i mobilni marketing.

„Red Dot“ Award
Mercedes-Benz je vrlo brzo prepoznao važnost mobilnih uređaja, te interaktivni mobilni marketing u području savjetovanja klijenata i usluga i kontinuirano širi svoju ponudu u ovom polju. U 2009. globalna web stranica je pokrenuta u mobilnoj verziji. Sljedeće godine, brand je ponudio portal za pametne telefone, tablete i ugrađeni sustav COMAND Online. Prilagodljivi pojedinim vrstama uređaja, mobilni portali su usmjereni prema potrebama korisnika, a pokrenuti su na više od 40 tržišta u posljednje tri godine. Mercedes-Benz je tim portalima postavio presedan u mobilni marketing. To potvrđuje i „Smarties Global Gold“ nagrada koju je Mercedes-Benz, primjerice, po MMA (Mobile Marketing Association) dobio u 2012. u kategoriji „Mobile Websites“.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s