Actros ponovno osvojio Fuel Duel

Mercedes-Benz Actros im Fuel Duel
S tržišnim udjelom od 23 posto, Mercedes-Benz Actros je trenutno vodeći na europskom tržištu teških kamiona bruto mase 16 i više tona. U Njemačkoj je također vodeći, s oko 40 posto udjela na tržištu. Razlozi za njegovu veliku popularnost među vlasnicima prijevozničkih tvrtki su ogromna ekonomska učinkovitost i visoka razina sigurnosti. Već samo brojke potrošnje su više nego uvjerljive: Actros s Euro VI motorm koristi do pet posto manje goriva od svog Euro V prethodnka. U kombinaciji s tempomatom Predictive Powertrain Control (PPC), ušteda goriva može se povećati za daljnjih pet posto.

Actros je još uvjerljiviji u odnosu na konkurenciju.

DOMINACIJA U oko 750 usporednih testova potrošnje goriva u raznim flotama iu “korištenju u stvarnom životu” na cesti – nazvanom Fuel Duel – ostvario je prednost od preko jedanaest posto u prosjeku. Osvojio je više od 90 posto svih dvoboja.

Mercedes-Benz Actros im Fuel Duel

Najnovija potvrda stiže iz Soesta, u blizini Dortmunda: Meibergtransport, usporedio je Actros 1845 LS (Euro VI) tijekom dvotjednih prijevozničkih poslova s konkurentnim vozilima s Euro V motorima. Vlasnik tvrtke Dirk Meiberg objasnio je: “Nismo zainteresirani za podatke koje ćete naći u brošurama – htjeli smo testirati Mercedes u svakodnevnom poslovanju i saznati koje su razlike u usporedbi s našim postojećim tegljačkim jedinicama, koje imaju ukupne prosječne potrošnje 29,5 l / 100 km. No, to nije bilo lak izazov za Actros, jer potrošnja za najbolji kamion u floti je znatno niža od prosjeka – prvenstveno zahvaljujući Euro V tehnologiji i iznosi 26,9 l / 100 km. A to je brojka koju je Actros morao pobijediti u dvotjednom dvoboju.“

VELIKA UŠTEDA Na kraju Actrosu 1845 LS, koji je vozio 4.972,7 km tijekom ispitnog razdoblja, zabilježena je prosječna potrošnja 25,0 litara na 100 km. To znači prednost u pogledu potrošnje goriva u usporedbi s konkurentskim kamionom s Euro V od 1,9 l/100 km, odnosno sedam posto. Uz godišnju kilometražu od 120.000 km, to rezultira uštedom oko 2280 litara goriva i šest tona CO2.

PRAVILA DVOBOJA Za dvoboj vrijede uvijek ista pravila: vozač iz flote prolazi temeljitu poduku i u početku vozi u pratnji profesionalnog instruktora ili iskusnog člana Mercedes-Benz prodajnog osoblja. Potom obavlja svoj uobičajeni posao vozeći Actros tijekom dva tjedna, podržan od strane Fleet Board telematske usluge. Mercedes-Benz vozila za Fuel Duel su najvećim dijelom opremljena Stream Space kabinom, PPC-om i Fleet Boardom. Danas je 90 Actrosa kamiona na cesti u 22 zemlje koji sudjeluju u Fuel Duelima, inicijativi koju je pokrenu Mercedes-Benzu Nizozemskoj prije dvije godine.

Mercedes-Benz Actros im Fuel Duel

PROFESIONALAC ZA VOLANOM Actros 1845 LS bio je dva tjedna u akciji za Meiberg Transport, vukući poluprikolicu-hladnjaču s 33 paleta svježeg mesa iz Heiligenstadtaza Dortmund. Nakon uvodnog treninga stručni tim je pratio navike i reakcije vozača kojega je Fleet Board management vrlo visoko ocijenio. “Čovjek za volanom je pravi profesionalac. Na Fleet Board skali ocjenjivanja koja ide od 1 do 10, on je ostvario 9.67.” pohvalio je Fabian Eisenhauer koji je konzultant posljednjih pet godina, a prije toga radio je kao trener. On, dakle, zna posao jako dobro i zna da se broj dobrih vozača smanjuje iz dana u dan. To je razlog zašto je postalo sve važnije kako tehnologija vozila skida pritisak sa vozača po pitanju sigurnosti i ekonomičnosti.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s