Twinamic mjenjač dostupan u Smartu ForTwo

smart fortwo BRABUS tailor made
Kao prvi model nove Smart generacije, Smart ForTwo sa 52 kW / 71 KS sada je dostupan za naručivanje i s twinamic automatskim mjenjačem s dvostrukom spojkom. Korisniku je omogućeno da odabere hoće li promjenu stupnja prijenosa obavljati potpuno automatski ili ručno. Ručno mijenjanje je moguće pomoću poluge mjenjača ili pomoću ručica za mijenjanje brzina uključenima u Sport paket.

Doplata za twinamic u Njemačkoj u standardnoj verziji je 1275 eura (uključujući 19% PDV-a.), a u kombinaciji sa Passion, Prime i Proxy paketima opreme 1.000 eura (s uključenih 19% PDV-a). Automatski mjenjači su dostupni u kombinaciji sa Passion, Prime i Proxy paketima opreme.

smart fortwo BRABUS tailor made

ISPORUKA Prvi Smartovi ForTwo s twinamic mjenjačem će biti isporučeni u ožujku 2015.

Prednost twinamica je posebno glatka promjena stupnja prijenosa bez prekida u vučne snage. Smart ForTwo s 52 kW / 71 KS i ovim mjenjačem vrhunske tehnologije ubrzava od 0 do 100 km/h za 15,1 sekundu i dostiže maksimalnu brzina od 151 km/h. Kombinirana potrošnja goriva iznosi 4,1 litara benzina na 100 km, što odgovara CO2 emisiji od 94 grama po kilometru.

Der neue smart fortwo 2014, Paris The new smart fortwo 2014, Par

Twinamic je jedinstven u segmentu malih i microautomobila i zadovoljava želje svih vozača koji cijene praktičnost automatskog mjenjača u gradskom prometu. Twinamic automatski mjenjač ima šest stupnjeva prijenosa, a dvostruka spojka omogućava mijenjanje brzina potpuno automatski i osobito glatko bez gubitka snage i neugodnih trzaja. Ručno mijenjanje je također moguće, ukoliko vozač tako želi ili procijeni da će ovaj način izmjene stupnjeva biti učinkovitiji.

DODATNO Osim klasične poluge mjenjača, u Sport paketu na raspolaganju su i posebne +/- ručice za mijenjanje stupnjeva prijenosa.

Mercedes-Benz und smart auf der "Mondial de l´Automobile Paris 2014" Mercedes-Benz and smart at the "Mondial de l´Automobile Paris 2014"

Zahvaljujući sustavu dvostruke spojke, promjena u sljedeći viši ili niži stupanj prijenosa je neposredna i bez gubitka vučne sile. Ako je potrebno, elektronički regulator preskače pojedine stupnjeve, umjesto mijenjanja kroz svaki pojedinačni stupanj omogućavajući još veće uštede goriva i manju emisiju CO2. Stoga nudi udobnost automatskog mjenjača u kombinaciji s učinkovitosti ručnog mjenjača.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s