CLA ShootingBreak krenuo iz Mađarske u svijet

Mercedes-Benz Werk Kecskemét, Ungarn: Produktionsstart CLA Shooting Brake. Mercedes-Benz Werk Kecskemét, Ungarn: start of production of the CLA Shooting Brake.Manje od tri godine nakon otvaranja, Mercedes-Benzovo najmlađe postrojenje, ono u mađarskom Kecskemétu, načinilo je još jedan važan korak. Službeno je započela proizvodnja Mercedes-Benza modela CLA ShootingBrake. To je drugi model koji se isključivo proizvedi u Kecskemétu, uz CLA. Na obilježavanju početka proizvodnje voditelj postrojenja Thomas Geier i njegov tim dočekali su mađarskog premijera Viktora Orbana i Markusa Schäfera, član Uprave Mercedes-Benz Cars za proizvodnju i upravljanje lancem opskrbe.

“Početak proizvodnje novog CLA ShootingBrake predstavlja petu uspješnicu nove generacije kompaktnih automobila u našoj globalnoj mreži proizvodnje”, rekao je Schäfer.

150.000 B-klasa i CLA-klasa proizvedeno je u Kecskemétu prošle godine

300.000 jedinice sišlo je s linije u tvornici koja je započela s proizvodnjom u 2012.

Mercedes-Benz Werk Kecskemét, Ungarn: Produktion CLA Shooting Brake Mercedes-Benz Kecskemét plant, Hungary: CLA Shooting Brake production

Na taj način, mađarska tvornica daje važan doprinos rastu posebno uspješnog kompaktnog automobilskog segmenta u globalnoj proizvodnoj mreži Mercedes-Benza. Prodaja je porasla za 24,7 posto na 463.152 komada A-klase, B-klase, CLA-klase i GL-klase prodanih u 2014. Mercedes-Benz nikada nije isporučio toliko kompaktnih vozila svojim kupcima u jednoj godini.

USPJEŠNI U AMERICI CLA, koji se proizvodi isključivo u Kecskemétu, je vrlo uspješna u svom jedinstvenom najvažnijem tržištu SAD-a, gdje gotovo udvostručuje prodaju sa 27.000 vozila u 2014.

Sveukupno, Mercedes-Benz je prošle godine prodao više automobila nego ikada prije i kupcima isporučio 1.650.010 vozila (+12,9 posto), čime 2014. postaje četvrta rekordna godina za redom.
“Tim u Kecskemétu je dokaza da je ‘Made by Mercedes-Benz in Kecskemét’ istinita priča o uspjehu. Od samog početka, htjeli smo stvaranje vrhunskih automobila u skladu s našim svjetskim standardima proizvodnje”, rekao je Schäfer, zahvalivši uz to svim mađarskim partnerima tvornice za njihovu kontinuiranu i konstruktivnu suradnju. “Mi ne bi bili u stanju napisati ovu priču o uspjehu u Kecskemétu bez podrške politike, upravnih tijela i društva.”

Mercedes-Benz Werk Kecskemét, Ungarn: Produktionsstart CLA Shooting Brake. Mercedes-Benz Werk Kecskemét, Ungarn: start of production of the CLA Shooting Brake.

Ulaganja u pogon u Kecskemétu dosegla su oko milijardu eura. Nakon što je uloženo oko 800 milijuna eura na izgradnju postrojenja, tvrtka je nastavila razvijati objekt, prije svega u pripremu za proizvodnju CLA ShootingBrake. To je značilo i zapošljavanje i intenzivnu obuku mnogo novih djelatnika tijekom 2014., njih gotovo 4.000.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s