Četvrta rekordna godina zaredom

14C86_02

Mercedes-Benz prodao je u 2014.godini više automobila nego ikada prije. Brand pod trokrakom zvijezdom isporučio je 1.650.010 vozila kupcima (+ 12,9%), a ubilježio četvrtu rekordnu godinu za redom.

Rekordna prodaja bila je u svakom mjesecu 2014. godine – uključujući i prosinac sa 163.171 prodanih jedinica (+ 17,2%).

Dr. Dieter Zetsche, predsjednik Uprave Daimler AG i voditelj Mercedes-Benz Cars: “Mercedes-Benz je na stazi uspjeha. Najbolja prodaja u povijesti pokazuju da naša proizvodna ofenziva donosi rezultate. Novi modeli su vrlo popularni među našim klijentima, a uspjeh kompaktnih automobila pratile su nova C i S klasa. Uspjeli smo rasti na svim ključnim tržištima, a u 2015. godini nastavit ćemo ofenzivu u SUV segmentu. Očekujemo prodajni zamah od SUV-a, te punu dostupnost nove C-klase, kompaktnih automobila i dva Smart modela. ”

Na europskom tržištu, Mercedesova prodaja porasla je za 9,4% u 2014. godini te je znatno iznad općeg rasta tržišta.

U prosincu je 66.777 vozila predano kupcima u Europi (+ 21,5%), a na konkurentnom tržištu Njemačke, Mercedes-Benz je nastavio braniti svoje vodstvo na tržištu među premium proizvođačima. Prodaja u Njemačkoj skočila je samo uprosincu za 13,6%. U Velikoj Britaniji, za Mercedes drugom po veličini europskom tržištu poduzeća, 2014. je bila još jedna rekordna godina s ukupno 123.480 isporuka vozila kupcima (+ 14,6%). Ubilježena je također rekordna razina prodaje u Portugalu (+ 45,7%), Švicarskoj (+ 15,8%) i Belgiji (+ 8,0%), a prodaja u Španjolskoj porasla je za više od 30%. U 2014. godini SAD su zadržale svoju poziciju najvećeg prodajnog tržišta Mercedes-Benz, a u Kanadi, Mercedes-Benz drži vodeću poziciju na tržištu među premium proizvođačima.

Po prvi puta, Kina pretekla Njemačku kao drugo najveće tržište u 2014. Sa 281.588 prodanih vozila, prodaja u Kini nikad nije bila tako visoka (+ 29,1%) gdje je C-klasa s dugim međuosovinskim razmakom dostupna od kolovoza.

U 2014. godine u Japanu i Australiji Mercedes-Benz je također tržišni lider među premium proizvođačima, a ukupna prodaja u azijsko-pacifičkoj regiji porasla je za 25,7% na 491.321 jedinica.

Kompaktni automobilski segment, kojeg je u ožujku proširio GLA, bio je osobito uspješan u 2014. jer je prodaja A, B, CLA i GLA klase porasla za 24,7% na 463.152 vozila. Mercedes-Benz nikad prije nije dostavio toliko kompaktnih automobila kupcima u jednoj godini. U proljeće će im se pridružiti CLA Shooting Brake, peti kompaktni model.

Do 2020. godine stiže još najmanje jedanaest novih modela, bez prethodnika na tržištu, koji će osigurati daljnji rast, kao i dosljedno usklađivanje svih marketinških kanala prilagodljivih željama i potrebama kupaca. U tom smislu Mercedes udružuje svoje napore u inicijativi “Mercedes-Benz 2020 – Best Customer Experience”, kroz koju Mercedes-Benz stavlja jači fokus na svojoj unutatrgradskoj prisutnosti. Prvi svjetski Mercedes me Store, koji kupcima nudi kombinaciju prezentacije vozila, kulinarskih iskustava, događanja, informacije, savjetovanje i digitalne mogućnosti interakcije, otvorio je svoja vrata u Hamburgu u lipnju. Na “Mercedes me” web stranici, kupac može dobiti globalni pristup svim Mercedes-Benz uslugama putem personaliziranog ID pristupa.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s