Električni Vito dokazao pouzdanost u polarnim uvjetima

Vozači se mogu osloniti na novi eVito u nepovoljnim vremenskim uvjetima. Ovo je zaključak razvojnog tima Mercedes-Benz Vans koji su potpuno električni kombi podvrgnuli opsežnim zimskim pokusima u sjevernoj Švedskoj. Novi eVito temeljito je testiran nekoliko tjedana u skandinavskim zimskim uvjetima, na temperaturama do minus 30 stupnjeva. Fokus pokusa u Arjeplogu u blizini polarnog kruga bio je na hladnoći, kao i na karakteristikama punjenja i vožnje pri nižim temperaturama.

POBJEDA Na pokusima izdržljivosti u polarnom krugu eVito je pobijedio hladnoću, led i snijeg.

eVito, drugi električni model, nakon Vito E-Celliz 2010. godine, dostupan je od studenog 2017. za narudžbu s isporukama koje počinju u drugoj polovici 2018. Tijekom ispitivanja na zamrznutim jezerima posebno se motrilo punjenje i vožnja u hladnim uvjetima, kao i zaštita pogonskih komponenti od hladnoće, softver i njihova sučelja kao i kočnice, ESP, koji su intenzivno testirani pomoću posebne mjeriteljske opreme.

S ugrađenim kapacitetom baterije od 41,4 kWh, raspon novog eVito bit će oko 150 km. Čak i u nepovoljnim okolnostima, kupci imaju raspoloživo 100 km što je za bilo kakvu gradsku dostavu dovoljno. Mercedes-Benz Vans planira elektrifikaciju svih svojih komercijalnih modela u nadolazećim godinama.

Komentiraj