C-klasa T model u svemu je bolji od prethodnika

Mercedes-Benz C-Klasse (S 205) 2014
Većom nosivošću i varijabilnošću od prethodnika, nova C-klasa karavan postavlja nove standarde u svom segmentu. Jasan dizajn i sportski interijer s elementima visoke klase pretvaraju ga u vozilo s posebnom aurom. Uz najlakšu karoseriju u segmentu, izvrsnu aerodinamiku i ekonomičnost, ponuđeni motori postavljaju nova mjerila učinkovitosti, a sve je zaokruženo okretnim i udobnim ovjesom.


Novi T model C-klase kombinira upečatljiv dinamičan dizajn, izvanrednu varijabilnost i visoku razinu iskoristivosti. Kao moderno, sportsko, ali prostrano vozilo, savršeno prati aktivne, moderne ljude na šoping ture, odmor ili sportske aktivnosti, te je pogodan za obitelji u svakom pogledu. Savršeno nastavlja tradiciju T modela dosadašnje C-klase te dokazuje kako se životni praktični zahtjevi mogu kombinirati i sa sportskim osobinama. U odnosu na prethodnika T model je narastao u svim smjerovima: 80 milimetara je veći međuosovinski razmak (2840 mm), vozilo je 96 milimetara duže (4702 mm) i 40 mm šire (1810 mm). Sve to rezultiralo je povećanjem prostora koje pogoduje prvenstveno putnicima straga koji sada uživaju 45 milimetara više mjesta za noge, uz više širine i visine u odnosu na prethodni model.

Kao što je uobičajeno, novi T model C-klase je također dostupna s 4MATIC pogonom na sve kotače.

Mercedes-Benz C-Klasse (S 205) 2014

Područje podešavanja sjedala za vozača je također veće, a povećane mjere omogućile su i povećanje traga sprijeda na 1584 mm i 1566 mm straga što značajno poboljšava vozne osobine novog T modela. Dorađeno je i bezbroj detalja neprimjetnih na prvi pogled koji imaju pozitivan utjecaj na svakodnevnu vožnju. Primjerice, iako je dvanaest milimetara širi od svog prethodnika, zahvaljujući novom sustavu preklapanja vanjskih retrovizora je sedam milimetara uži što dolazi do izražaja u praktičnim situacijama poput manevriranjana skučenim parkiralištima.

T model nove C-klase nudi 1510 litara (prema ISO 3832) prtljažnog prostora čime nadmašuje svog prethodnika za deset litara.

Volumen prtljažnika iza stražnjih sjedala također je porastao za pet litara na 490 litara korisnog prostora. Varijabilnost i time funkcionalnost također je značajno povećana novim omjerom preklapanja stražnjih sjedala koja sada imaju 40:20:40 umjesto 60:40 omjera preklapanja kod prethodnika, što otvara širok spektar mogućnosti za korištenje unutrašnjosti prema individualnim željama.

Električno otključavanje naslona stražnjih sjedala na pritisak gumba dodatno poboljšava ukupan dojam funkcionalnosti vozila, kao i hands-free otključavanje prtljažnika gibanjem stopala u području stražnjeg odbojnika. Novi T model C-klase nudi vrhunsku udobnost prije svega s AIRMATIC zračnim ovjesom koji se nudi po prvi puta u tom segmentu, kao i zahvaljujući inovativnim tehnologijama kao što su višenamjenski touchpad zaslon, head-up i drugi elektronski sustavi iz bogate Mercedesove riznice.


Snažni i učinkoviti benzinski i dizelski motori s ECO Start/Stop funkcijom u skladu su s Euro 6 standardima emisije i u usporedbi s prethodnikom konzumiraju i do 20 posto manje goriva.

BENZINSKI MOTORI * 3 BlueDIRECT četiricilindarska benzinska motora; * 1 BlueDIRECT šestcilindarski benzinski motor; * rasponi snage od 115 do 245 kW (156 do 333 KS)

 

HYBRID * Četverocilindrični C 350 HYBRID s plug-in tehnologijom i izlaznom snagom od 155 + 60 kW (211 + 82 KS)

 

DIESELSKI MOTORI * Opremljeni su SCR (selektivna katalitička redukcija) tehnologijom i kreću se u rasponu od 85 kW (116 KS) do 150 kW (204 KS).

 

DIESEL + HYBRID * U ponudi je i dizelski motor u kombinaciji s hibridnim modulom. C 300 BlueTEC HYBRID s četiricilindarskim dizelskim motorom i kompaktnim elektromotorom generira 150 + 20 kW (204 + 27 KS) i troši samo 3,8 litre dizela uz emisiju 99 grama CO2.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s