U Pekingu predstavljena A-klasa L Sedan samo za kinesko tržište

I dok se mi na zapadu još divimo novoj A klasi, koja usput rečeno stiže u svibnju, istok naše planete divi se nečem sličnom, no ipak drugačijem – novom članu obitelji A klase pod nazivom A klasa L Sedan, a koji je upravo predstavljen u Pekingu. Model koji je predstavljen ima 6 cm duži neđuosovinski razmak (2789 umjesto 2729 mm) i varijanta je razvijena isključivo za kinesko tržište. Možemo odmah reći šteta! Ovaj model A-klase proizvodi se isključivo u Pekingu, plod je zajedničkog pothvata između Daimlera i njegovog kineskog partnera BAIC Motor. Lansiranje na tržište u Kini predviđeno je za drugu polovicu 2018.

IMA NADE Zbog dobrih reakcija, verzija limuzine prilagođene potrebama kupaca izvan Kine također će biti pokrenuta u drugoj polovici godine.

Kina je 2017. ponovno bila najveće tržište za Mercedes-Benz i Smart. Kupci u kontinentalnoj Kini prošle su godine preuzeli preko 610.000 vozila, više nego ikada u jednoj godini (+ 25,9%). A kada imate tako dobre rezultate, onda ćete tom tržištu i ponuditi nešto samo za njih, nešto kao A klasu L Sedan.

A-klasa L Sedan također odražava čisti dizajn najnovije Mercedes-Benzove filozofije dizajna Sensual Purity. Kompaktna limuzina ima vrlo kratke prevjese na prednjoj i stražnjoj strani, a koji u kombinaciji sa bočnim linijama, jačaju sportski izgled. Kao i kod hatchbacka, prednji kraj izgleda vrlo progresivno. Dojam pojačavaju ravna prednja svjetla s kromiranim elementima uz svjetla za vožnju po danu te dijamantna rešetka hladnjaka. Kotači su dostupni u veličinama od 16 do 19 inča i drže novu limuzinu zalijeplijepljenom za cestu

Prilikom razvoja automobila (D/Š/V: 4609/1796/1460 mm) žarišna točka bila je prostor za noge za putnike straga. Kao rezultat toga međuosovinski razmak je 60 mm duži nego kod klasičnog modela, a i prtljažnik sada nudi 420 litara.

A klasa L Sedan bit će dostupan u Kini sa najsuvremenijim aluminijskim četverocilindričnim motorima obujma 1,33 litara s rasponom izlazne snage od 100 i 120 kW, a kasnije će biti dostupan i 2-litarski četverocilindarski motor snage od 140 kW. Valja spomenuti i 7G-DCT mjenjač s dvije spojke koji dolazi kao standard.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s