Mercedes-Benz Sprinter: Jedno tijelo – stotine odijela

Sprinter3

Novi Sprinter sve je češći i na našim cestama, iako je tek nedavno predstavljen javnosti. Transportni znalci jedva su dočekali početak prodaje jer u unutrašnjosti nudi obilje detalja i sustava preuzetih iz Mercedesovog bogatog osobnog programa. Smanjeni su otpor zraka, potrošnja, te je olakšan utovar i istovar, a uz paletu novih Euro VI agregata je postao najštedljiviji u klasi kako po potrošnji, tako i kroz troškove održavanja i servisne intervale podignute na 60.000 kilometara. Dostupan je s četverocilindarskim i šesterocilindarskim dizel agregatima u rasponu snage od 95 do 190 KS. U ponudi je i 1,8 litarski turbo četverocilindraš s pogonom na prirodni plin i izravnim ubrizgavanjem, snage 156 KS, također s Euro VI certifikatom. Ovisno od modela, snaga se prenosi putem ECO-Gear šeststupanjskog ručnog mjenjača ili 7GTronicPlus automatike. Za najzahtjevnije na raspolaganju je i model s pogonom na sve kotače i povišenom karoserijom. Uz sve, Sprinter donosi seriju novih sustava, uključujući standardni Crosswind Assist – sustav zaštite od bočnog udara vjetra i opcijske sustave COLLISION PREVENTION ASSIST –  vizualno i zvučno upozorenje u slučaju premalog razmaka između vozila ili prepreke, Blind Spot Assist – sustav upozorenja na vozila u nevidljivom kutu, Highbeam Assist – sustav pomoći za duga svjetla i Lane Keeping Assist – sustav pomoći pri zadržavanju voznog traka.

Novi Sprinter je u odnosu na dosadašnji model još sigurniji, još „zeleniji“ i još ekonomičniji. Potvrđuje to i nedavno osvojena dvostruka kruna u izboru specijaliziranog magazina Verkehrs Rundschau. U velikoj konkurenciji i uz stroge kriterije, mjerenja i testiranja potrošnje, emisije CO2, nosivosti, prostranosti, troškova korištenja i drugog, nova generacija Mercedes-Benzovog Sprintera odnijela je dvostruku pobjedu. Najboljim je proglašen Sprinter 316 CDI, dok je drugo mjesto pripalo Sprinteru 313 CDI. Osim što je u Rusiji treću godinu zaredom osvojio titulu „Van of the Year“, dobio je i nagradu specijaliziranog njemačkog časopisa „Back journal“ – „Bakery Van of the Year“ u kategoriji dostavljača velikog kapaciteta. Upravo prerade Sprintera za potrebe pekarske industrije postale su specijalnost i osječkog Uniboxa, odjela Automobila Škojo zaduženog za izradu posebnih izvedbi dostavnih vozila. Podsjetimo, od ovakvih se vozila traži da zadovolje nekoliko vrlo značajnih kriterija o kojima ovisi funkcioniranje pekarskog sustava. Bez obzira radi li se o transportu smrznutih poluproizvoda ili o gotovim pekarskim proizvodima važno je da transport što kraće traje, vozilo mora biti okretno  i imuno na gradske gužve dok istovremeno njegov kapacitet mora zadovoljavati ekonomske računice proizvođača. U ponudi Uniboxa su termo komora za transport kruha, rashladne komore s temperaturama od 0 do -5 Celzijevih stupnjeva, te komora s temepraturama do -20 Celzijevih stupnjeva. Za transport osjetljive robe u ponudi je furgon s termoizoliranim teretnim prostorom, a po želji i potrebi kupca Sprinteri mogu biti opremljeni i utovarnom rampom.

Ukoliko vam je Sprinter potreban za obavljanje uslužnih djelatnosti vezanih uz građevinarstvo i slično, Unibox vam nudi cijelu paletu Sprintera s otvorenim teretnim prostorom, mogućnošću kipanja tereta, prijevoza radnika u dvostrukoj kabini ili transporta opreme i robe u ceradom prekrivenom teretnom sanduku. Vrh ponude svakako su Sprinter minubusi koji su dostupni u nekoliko razina opremljenosti, a nedavno smo ih ovdje i detaljnije predstavili.

Stručnjaci Uniboxa i Automobila Škojo prepoznat će potrebe vašeg posla i omogućiti vam da se priključite milijunskoj svjetskoj Sprinter obitelji. Dva i pol milijuna Sprintera u proteklih osamnaest godina, na cestama 130 zemalja, od čega je samo u prošloj godini prodano 159.000 komada uz najveći rast na tržištima Sjeverne Amerike, Turske i Rusije, potvrda su da sa Sprinterom nećete pogriješiti

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s