Concept Coupe SUV – budući MLC

Mercedes-Benz Concept Coupé SUV, 2014
Na nedavnom pekinškom salonu automobila Mercedes je predstavio konceptni automobil kojim ulazi u tržišni segment kojim za sada vlada BMW-ov X6. Mercedes-Benz je stvorio impresivni SUV postavljen na 22-colske kotače (305/45R22), zanimljivih linija koje kombiniraju izgled SUV-a i Coupea.


Iako se prije nekoliko godina činilo da ovakva kombinacija neće zaživjeti, tržišni rezultati su potvrdili da se hrabrost često isplati. Najavljen pod sloganom „Senzualan kao coupe, vizionarski kao SUV“ ovaj bi se koncept, postane li stvarnost, mogao uspješno smjestiti na tržišne ljestvice.

Iako se još uvijek vodi kao koncept, postoje indicije da će u ovom obliku tijekom sljedeće godine krenuti i u serijsku proizvodnju i dobiti ime MLC.

Tada će biti poznati i detalji vezani uz motorizaciju, prijenos i opremu, a nagađa se kako će ga pokretati trolitreni V6 bi-turbo motor najveće snage 245 kW (333KS) s 480 Nm okretnog momenta spregnut s 9-stupanjskim automatskim mjenjačem.

Ukoliko zadrži sadašnji oblik, Concept Coupe SUV će biti dug nepunih pet metara, širok oko dva metra i relativno nizak (1,75 metara).

Predstavljen je u legendarnoj srebrnoj boji koju su proslavili natjecateljski modeli u prvoj polovici dvadesetog stoljeća. Zamišljeno je da u Mercedesovoj SUV i off-road ponudi ovaj model bude najcestovniji i pridruži se obitelji koju čine GLA, GLK, M, GL i nezaustavljivi G. Istovremeno predstavljat će poveznicu između njih i coupe modela poput CLA i CLS i njegove ShootingBreak izvedenice.


Ne samo pojedine dizajnerske linije, već i brojni sklopovi povezuju Concept Coupe SUV s top modelima poput nove S klase. I za Concept Coupe SUVje predviđena sva sigurnosna oprema kojom Mercedes-Benz u ovom trenutku raspolaže, a već na prvi pogled tijekom predstavljanja moglo se uočiti LED Multibeam svjetla.

Mercedes-Benz Concept Coupé SUV, 2014

Očekuje se da ni unutrašnjost opremom i uređenjem neće zaostajati za S i E klasom. Više detalja očekuje se uskoro.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s