Busworld Turkey, svi autobusi voze u Istanbul


Od četvrtka do nedjelje Istanbul postaje središe autobusnog svijeta na međunarodnom salonu autobusa i prateće industrije Busworld Turkey 2014. Nimalo slučajno sajam se održava upravo u Istanbulu, gradu koji povezuje Europu i Aziju, omiljenoj turističkoj destinaciji i jednom od gradova s najrazvijenijom autobusnom mrežom.
Ovogodišnji se sajam odvija pod dijamantnim pokroviteljstvom Mercedes-Benza koji će predstaviti bogatu ponudu u rasponu od putničkih Sprintera do turističkih autobusa najviše klase, te autobuse Setra koji također nastaju pod okriljem Daimler grupacije.

Mercedesovi pogoni za proizvodnju autobusa dugi niz godina djeluju u Turskoj, a ove se godine navršava i dvadeset godina od otvaranja pogna Hosdere nedaleko Istanbula.

Sajam će biti prilika i za sklapanje poslovnih aranžmana na novim tržištima jer su najavljeni gosti iz Europe, Azije, Afrike i prekooceanskih zemalja. Busworld je i prigoda za održavanje stručnih skupovana temu transporta, logistike i prije svega sigurnosti. Tako je u središtu pozornosti ove godine sigurnost putnika i autobusa u slučaju požara s prikazima i vježbama za posade autobusa. Također su najavljeni seminari o važnosti tečajeva sigurne vožnje za vozače autobusa, upravljanju flotama, te panel o autobusnom prometu u metropolama.


Sajam je dio Busworld sustava sajmova koji uz nadaleko poznati sajam u Kortrijku okuplja i sajmove u Aziji, Rusiji, Indiji i Južnoj Americi. Održava se svake dvije godine na sve većem prostoru i uz sve veći broj izlagača.

Zanimljivo je da je na ovogodišnje peto izdanje sajma ulaz slobodan ukoliko na stranici www.busworldturkey.com popunite i pošaljete pristupnicu, a ubrzo će vam na e-mail adresu stići pozivnica.

Kako je upravo Istanbul jedan od gradova s najvećim brojem minibusa u prometu, očekuje se i predstavljanje najnovijih modela i opreme u ovom rastućem tržišnom segmentu. Pojedine novitete iz segmenta sigurnosti i komfora uskoro možemo očekivati i u turističkim Sprinterima osječkog Uniboxa.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s