Proljeće je, razmišljate li o kotačima?


Iako gotovo mjesec dana traje kalendarsko proljeće, tek je 15. travnja ukinuta zakonska obveza korištenja zimske opreme. S obzirom na padaline i jutarnje temperature koje su još uvijek jednoznamenkaste, čini se da će zimske gume dobro doći još koji dan. Pogrešno je mišljenje da su zimske gume samo za snijeg, upravo uvjeti koji vladaju posljednjih jutara su najbolje vrijeme za njih. Profilom su prilagođene lakšem izbacivanju vode između gume i kolnika, a mekšom mješavinom bolje prijanjanju i na niskim temperaturama na kojima ljetna guma postaje tvrda i skliska.


Kako meteorolozi najavljuju da prave proljetne temperature uskoro stižu, u Mercedesu su spremni za brzu preobrazbu vašeg automobila iz zimske u ljetnu verziju. Prilika je to i da poradite na njegovu izgledu, pa tako set ljetnih guma možete montirati na neke od brojnih aluminijskih kotača u ponudi, čime ćete dodatno produljiti vijek gumama koje nećete dva puta godišnje (de)montirati, a u konačnici i uštedjeti na troškovima montaže i balansiranja.

U ponudi je i široki izbor opreme za kotače, od raznih ventil-kapica, preko pokrova glavčina, do plastičnih pokrova kotača, poznatijih kao ratkape.

Kako bi spriječili eventualno otuđenje kotača i aluminijskih naplataka u Mercedesu supripremili i setove sigurnosnih vijaka koji onemogućavaju neovlaštenu demontažu kotača. Uz kotače je vezana i zanimljivost da prema važećoj zakonskoj regulativi od početka studenog sva nova vozila moraju biti opremljena sustavom nadzora tlaka u gumama. U modele X156, W205, 217 i 222 sustav se već ugrađuje,a od lipnja će svi novi Mercedesi biti opremljeni sustavom nadzora tlaka zraka u gumi svakog pojedinog kotača.


Pravi je trenutak da dogovorite svoj termin za izmjenu kotača i pregled vozila uoči ljetne sezone. Stručnjaci Automobila Škojo raspolažu svim potrebni alatima i vještinama za kvalitetnu i brzu transformaciju vašeg ljubimca iz zimskog u ljetni režim. Također će obaviti kontrolu svih vitalnih funkcija, te vam ukazati na eventualnu potrebu zamjene dotrajalih dijelova ili sklopova. Uz sve, Automobili Škojo vam nude mogućnost skladištenja guma i brigu o njima do sljedeće sezone.

Komentiraj