Sprinter nagrađen kao Green Van 2014.


Među brojnim izborima najboljih vozila za tekuću godinu, u krugovima korisnika i proizvođača dostavnih vozila nagrada Green Van ima posebnu težinu. Razlog se krije u činjenici da se izbor ne bazira na glasovanju čitatelja i gledatelja već na egzaktnim podacima dobivenim mjerenjima i testiranjem specijaliziranog magazina Verkehrs Rundschau. Precizno se mjere potrošnja, emisija CO2, nosivost, prostranost, troškovi korištenja…

U velikoj konkurenciji i uz tako stroge kriterije, nova generacija Mercedes-Benzovog Sprintera odnijela je pobjedu – i to dvostruku. Naime, najboljim je proglašen Sprinter 316 CDI, dok je drugo mjesto pripalo Sprinteru 313 CDI.

Volker Mornhiveg, prvi čovjek Mercedes-benz Vans odijela s razlogom nije skrivao zadovoljstvo nakon objave rezultata. „Željeli smo opremiti novi Sprinter svim raspoloživim sustavima za povećanje učinkovitosti i fokusirali smo se na prijevremenu primjenu Euro VI standarda. Sve je, kako vidimo, naišlo na odličan odziv naših kupaca.“ Osvojene nagrade potvrda su da nisu samo kupci pozitivno reagirali, nego su i stručnjaci prepoznali, potvrdili i nagradili uloženi trud Mercedesovih stručnjaka.


Podsjetimo, novi je Mercedes-Benz Sprinter lani stigao na europsko tržište kao prvi van koji je zadovoljavao Euro VI normu o emisiji štetnih plinova koja tek treba stupiti na snagu. Sprinter je drastično smanjio količinu štetnih plinova koje tijekom vožnje ispušta u atmosferu zahvaljujući BlueTec tehnologiji i SCR sustavu ubrizgavanja AdBlue aditiva u ispušne plinove.

U konačnici Sprinter postiže zavidnu učinkovitost, uz prosječnu potrošnju od 6,3 litre na 100 prijeđenih kilometara, te prosječnu emisiju od 167 g/km, što su izvrsni rezultati s obzirom na njegovu veličinu.

Uz to, Sprinter je opremljen brojnim sigurnosnim i asistencijskim sustavima koji vožnju čine lakšom, sigurnijom i jednostavnijom, među kojima je i sustav stabilizacije pri udarima bočnog vjetra.
Sve navedeno donijelo je vrijedne nagrade, ali i veliko zanimanje kupaca i mjesecima unaprijed rasprodanu proizvodnju.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s