Serijski Mercedes-Benz EQV, luksuzni električni putnički kombi

Mercedes-Benz Vans predstavio je Concept EQV kao studiju na Salonu automobila u Ženevi u ožujku 2019., a sad je debitirala serijska verzija Mercedes-Benza EQV (kombinirana potrošnja energije: 27,0 kWh/100 km; kombinirana emisija CO2: 0 g/km).

Sljedeći član Mercedes EQ obitelji kombinira mobilnost bez emisija s impresivnim vozačkim sposobnostima, visokom funkcionalnošću i estetskim dizajnom kao prvi potpuno električni premium MPV iz Mercedes-Benza. Javnosti će biti prikazan na ovogodišnjem IAA-u (od 12. do 22. rujna).

MOTOR Smješten je na prednjoj osovini ispod dinamičnog prednjeg dijela s priključkom za punjenje u braniku. Ima vrhunsku snagu od 150 kW.

Elektromotor, mjenjač s fiksnim prijenosnim omjerom, sustav hlađenja i energetska elektronika čine visoko integriranu, kompaktnu jedinicu. Snagu osigurava litij-ionska baterija ispod poda vozila. Njegova niska središnja točka težišta pozitivno utječe na karakteristike upravljanja EQV-om.

BRZINA Najveća brzina do 160 km/h također osigurava da brzo stignete tamo gdje idete.

Poboljšanje MBUX-a za EQ vozila posebno je istaknuto. U zaslonu visoke razlučivosti od 10 inča, pločica EQ u glavnom izborniku služi kao središnja točka pristupa određenim postavkama samo za električna vozila. Uključuju struju punjenja, vrijeme odlaska, protok energije i histogram potrošnje. Medijski zaslon također se može koristiti za upravljanje navigacijskim i Mercedes me funkcijama, kao i načinima vožnje.

Jedna od prednosti MBUX-a je inteligentno glasovno upravljanje s razumijevanjem prirodnog jezika, koje se aktivira ključnom riječju “Hey Mercedes”. Glasovna kontrola podržava brojne funkcije za zabavu, kao i brojne pogodnosti poput klimatske kontrole / osvjetljenja. Vozači EQV-a mogu planirati svoja odredišta od kuće ili ureda, unijeti vrijeme polaska i dovesti unutrašnjost do željene temperature.

S Mercedes-Benz Wallbox Home i 11 kW snage za punjenje, EQV se može puniti znatno brže nego kod kućne utičnice. U suradnji sa partnerima za ugradnju punjača za pojedinu zemlju, Mercedes-Benz nudi jednostavnu i brzu ugradnju Mercedes-Benz Wallbox-a i stručne savjete o svim aspektima e-mobilnosti. DC punjenje pomoću serijski CCS (kombinirani sustavi punjenja) još je brže. U Europi se EQV može puniti do 110 kW na odgovarajućoj stanici za punjenje, a tu treba manje od 45 minuta za punjenje od 10 do 80 posto.

Jedan od elemenata koji imaju sva EQ vozila je njihov dizajn s specifičnom avangardnom estetikom. U središtu pozornosti su rešetke crne ploče hladnjaka s kromiranim perajama, kao i jasan bočni profil sa specifičnim, EQ dizajnom i laganim 18-inčnim kotačima koji stvaraju dinamičan dojam čak i kada su nepomični.

CO2 emissions 0 g/km
Electrical combined 27.0 kWh/100 km (provisional figures)
Range 405 km (provisional figures)
Charging time at a Wallbox or at public charging stations (AC charging, 11 kW)  < 10h
Charging time at a fast charging station (DC charging, 110 kW) 10-80 % SOC in < 45 min.
Drive system Front-wheel drive
Output 150 kW (204 hp)
Peak torque 362 Nm
Top speed 160 km/h
Battery Lithium-ion
Battery energy content (installed) 100 kWh
Battery energy capacity
(usable)
90 kWh
Lengths: 5140 mm, 5370 mm
Wheelbases 3200 mm, 3430 mm
Luggage compartment (depending on equipment fitted) 1030 litres
GVW 3500 kg

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s