Mercedes-Benz je najinovativnija premium marka

Prema studiji Centra za upravljanje automobilom (CAM), Mercedes-Benz je vodeća premium marka za inovacije u razdoblju od 2016. do 2019.

CAM je analizirao automobilske inovacije čak 31 premium marke, a Mercedes-Benz se pokazao kao najviše inovativan s oko 180 novih značajki u serijskoj proizvodnji. Te su inovacije uključivale sustave pomoći, poput sustava upozorenja protiv krađe, intuitivnog i inteligentnog multimedijskog sustava MBUX i brojne druge komforne kontrole.

Alarmni sustav protiv krađe (ATA) dostupan je kao dodatna oprema za mnoge serije Mercedes-Benza. Najnovija generacija ATA-e u kombinaciji s MercedesMe Connect uslugom može poslati automatsku poruku ako vozilo pretrpi oštećenje na parkiralištu uzrokovano od treće strane ili se kojim slučajem vozilo pomakne, u slučaju pokušaja provale ili krađe. ATA senzori mogu detektirati takve situacije i prijaviti ih vozilu. Vozilo tada šalje obavijest aplikaciji MercedesMe.

Mercedes-Benz prvi je put predstavio multimedijski sustav MBUX na sajmu CES 2018. Naziv ovog informacijsko-zabavnog sustava signalizira da je korisničko iskustvo (UX) prvi prioritet. Jedinstvena značajka ovog sustava je njegova sposobnost učenja zahvaljujući umjetnoj inteligenciji. MBUX je prilagodljiv i prilagođava se korisniku. Tako se stvara emocionalna veza između vozila, vozača i putnika. Ažuriranja “preko zraka” također su moguća. Njegove daljnje snage uključuju širokokutni kokpit visoke rezolucije s radom zaslona osjetljivog na dodir, navigaciju s tehnologijom proširene stvarnosti te inteligentno upravljanje glasom s prirodnim prepoznavanjem govora, a koje se aktivira kodnom riječi “Hey Mercedes”.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s