24 Actrosa za sigurnosnu obuku vozača

mtd-22
Prije nešto više od pet godina Mercedes-Benz je krenuo s projektom povećanja sigurnosti na cestama stavljajući naglasak na one koji su najviše na cesti – vozače kamiona i autobusa. Iako su mnogi uvjereni kako su besprijekorni vozači, istraživanja su pokazala da rutina nerijetko donosi i greške, a posljedice su često katastrofalne. Milijuni kilometara koje vozači kamiona i autobusa prevaljuju donose teorijom velikih brojki i mnoga iznenađenja na koja treba rutinski reagirati, a rutina se stječe isključivo dobrom pripremom i vježbom.
Mercedesovu ideju i trud prepoznali su i mnogi poslodavci i u cilju smanjenja rizika za imovinu i zaposlenike-vozače poslali ih na treninge sigurne vožnje. Svakoga vikenda preko osamdeset Mercedesovih stručnjaka posjećuje kupce i u jednom od 180 certificiranih trening centara diljem Njemačke, obučavaju vozače novim vozačkim vještinama. Od lipnja 2008. godine kada je program obuke DriverTraining krenuo kroz njega je prošlo preko 45.000 vozača. Učinkovitost 35-satnog treninga je prepoznata i među vozačkim asocijacijama, ali i od vlada pojedinih zemalja koje su u zakone ugradile odredbu obaveznog treninga unutar pet godina kako bi profesionalci mogli produljiti valjanost svojih vozačkih dozvola. Intenzivirani su napori i kako bi to postao standard za sve zemlje Europske unije i Švicarsku. Poslodavcima se osobito sviđa investicija u EcoTraining koji vozače obučava racionalnoj i ekološki prihvatljivoj vožnji. U konačnici se ulaganje višestruko isplati jer se potrošnja goriva nakon treninga osjetno smanjuje , a pojedini poslodavci nakon treninga organiziraju i interna natjecanja među vozačima tko će biti štedljiviji. Uz EcoTraining Mercedes organizira i trening sigurnog utovara, školovanje o propisima u transportu roba, te radionicu Kamion-radno mjesto. Mercedes-Benz uz certificirane stručnjake osigurao je i flotu najsuvremenijih kamiona, pa su polaznicima na raspolaganju i posebno opremljenih 24 Actrosa na kojima prolaze praktični dio obuke.


Brojka od 45.000 dodatno obučenih vozača je impresivna sama po sebi, no, daleko je važnije da se zahvaljujući Mercedesu europskim cestama unatrag pet godina kreće 45.000 vozača koji znaju pravilno reagirati u kritičnim prometnim situacijama, koji vode brigu o rasporedu tereta i koji štede gorivo i štite okoliš svakim prijeđenim kilometrom.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s