Imamo sedam Novih Sprintera spremnih za probne vožnje

Jedan od najpopularnijih vanova u Europi, Mercedes-Benzov Sprinter nakon prošlogodišnjeg facelifta stigao je i u Hrvatsku.Imate ga priliku detaljno upoznati u prostorima Automobila Škojo gdje vas očekuje sedam Sprintera nove generacije koje ćete moći ne samo razgledati nego i osjetiti tijekom probnih vožnji.


Novi Sprinter je u odnosu na dosadašnji model još sigurniji, još „zeleniji“ i još ekonomičniji. Istovremeno u unutrašnjosti nudi obilje detalja i sustava preuzetih iz Mercedesovog bogatog osobnog programa čime postaje ugodno i udobno radno mjesto bez obzira u kojem dijelu svijeta upravljali njime. Spuštanjem podvozja smanjeni su otpor zraka, potrošnja te je olakšan utovar i istovar. Osim osvježenog dizajna Sprinter je dobio paletu novih agregata koji zadovoljavaju rigorozne Euro VI norme o emisiji ispušnih plinova. Najštedljiviji je u klasi ne samo kroz prizmu potrošnje goriva već i kroz troškove održavanja i servisne intervale podignute na 60.000 kilometara. Dostupan je s četverocilindarskim i šesterocilindarskim dizel agregatima u rasponu snage od 95 do 190 KS. U ponudi je i 1,8 litarski turbočetverocilindraš s pogonom na prirodni plin i izravnim ubrizgavanjem, snage 156 KS, također s Euro VI certifikatom. Ovisno od modela, snaga se prenosi putem ECO-Gear šeststupanjskog ručnog mjenjača ili 7GTronicPlus automatike. Od prosinca je na raspolaganju i model s pogonom na sve kotače i s povišenom karoserijom.


Sa sigurnosne strane, Sprinter donosi seriju novih sustava, uključujući standardni CrosswindAssist – sustav zaštite od bočnog udara vjetra i opcijske sustave COLLISION PREVENTION ASSIST – vizualno i zvučno upozorenje u slučaju premalog razmaka između vozila ili prepreke, Blind Spot Assist – sustav upozorenja na vozila u nevidljivom kutu, HighbeamAssist – sustav pomoći za duga svjetla i Lane KeepingAssist – sustav pomoći pri zadržavanju voznog traka.


Koliko je popularan potvrđuju podaci o gotovo dva i pol milijuna Sprintera koji su se zakotrljali cestama svijeta u proteklih osamnaest godina. Plasiran je na tržišta 130 zemalja, a proizvodi se u Njemačkoj, Sjedinjenim državama, Argentini i Kini. Samo u prošloj godini prodano je 159.000 Sprintera uz najveći rast na tržištima Sjeverne Amerike, Turske i Rusije. Kako bi zadržali povjerenje i osvojili nove kupce Mercedesovi inženjeri posebnu pažnju su posvetili intenzivnom testiranju vozila. S testovima izdržljivosti na preko osam milijuna kilometara kao i probnim vožnjama kupaca u realnim eksploatacijskim uvjetima, novi Sprinter već je prije serijske proizvodnje dokazao svoju visoku kvalitetu. Jesu li u tome uspjeli, moći ćete se uvjeriti tijekom probnih vožnji u Automobilima Škojo u osječkoj Ulici Borova.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s