Top model C-klase, fascinantni C63 AMG

Mercedes-AMG C 63 S (BR 205); 2014

Kako se primiču termini jesenskih automobilskih izložbi, tako pljušte noviteti, a posljednji među njima je top model C-klase kojeg pokreće 4-litreni V8 Biturbo motor s fascinatnim potpisom AMG-a. Usko povezan s agregatom koji pokreće Mercedes-AMG GT, u C 63 AMG nudi 350 kW (476 KS), odnosno  375 kW (510 KS) u C 63 S. Bogata standardna opreme uključuje AMG Ride Control sportski ovjes s elektronski kontroliranim amortizerima, mehaničko zaključavanje stražnjeg diferencijala, te ekskluzivni “Edition 1” paket koji je dostupan odmah od lansiranja na tržište.

V8 top model u C-klasi je dostupan u četiri varijante – limuzina ili karavan, kao AMG C 63 S i C 63​​, a bit će predstavljen 2. listopada zajedno s Mercedes AMG GT-om na Salon de l’Automobile u Parizu. Na tržištu se očekuje u veljači 2015., dok će karavan biti dostupan u travnju 2015.

BESTSELLER Na 40.000 jedinica obične C klase dolaze čak 204 komada C 63 AMG.

Čelnici AMG-a očekuju kako će se s novim modelom i ovaj omjer dodatno poboljšati. Razlog je prije svega u činjenici da e C63 jedini u segmentu biti opremljeni osam-cilindarskim turbo motorom koji nudi fascinantne performanse. C 63 S ubrzava od nula do 100 km/h za 4 sekunde, a C 63 u 4,1 sekundi (karavan: 4.1 i 4.2 sekunde). Najveća brzina je 250 km/h (elektronski ograničena), a omjer težine i snage od 3,4 kg/KS (C 63 S) i 3,6 kg/KS (C 63) ga svrstava na vrh ljestvice. C 63 ne samo da drži vodeću poziciju u pogledu performansi, već postavlja nova mjerila u potrošnji goriva. S brojkom od 8,2 litara na 100 kilometara (uz emisiju od 192 g/km CO2), high-performance automobil iz Affalterbacha pokazuje iznimnu učinkovitost koja ga stavlja na vrh segmenta.

Mercedes-AMG C 63 S (BR 205); 2014

Postignuto je znatno smanjivanje potrošnje goriva (oko 32 posto manje goriva) u usporedbi s prethodnim modelom C 63 AMG.

M177 4.0-litreni V8 Biturbo motor, najnoviji član BlueDIRECT obitelji motora, je bliski rođak M178, koji je sportsko srce novog Mercedes-AMG GT-a. Vrlo učinkovit i čist 4.0-litreni V8 Biturbo motor ispunjava normu Euro 6 emisija, uključujući i pravila koja se odnose na maksimalnu emisiju čestica koja stupaju na snagu 2016. Zvuk motora bio je važan razvojni cilj. C 63 i C 63 ​​S imaju sportski ispušni sustav s ispušnim poklopcima. Ovisno o pogonskom programu, zvuk motora varira između tihog za duga putovanja i sirove emocionalnosti.

Mercedes-AMG C 63 S (BR 205); 2014

Ispušni Performance sustav s tri preklopiva ispušna zaliska je dostupan kao opcija za obje varijante motora.

U “Comfort”  programu, motor je tiši i ugodniji, dok je u “Sport +” i “Race”, V8 zvuk sve dominantniji i podsjeća na utrku WTCC-a. Neovisno o programu rada motora zvuk se može mijenjati u svakom trenutku pritiskom na gumb. Velik dio izravnosti i sportskog karaktera novi Mercedes-AMG C 63 može zahvaliti prijenosu, točnije AMG SPEEDSHIFT MCT 7-stupanjskom sportskom mjenjaču koji je opsežno obnovljen za primjenu u C 63, a sada je s još kraćim vremenom reakcije.

Mercedes-AMG C 63 S (BR 205); 2014

Fascinantnu agilnost, velike brzine u zavojima i optimalnu neutralnost – C 63 je dobio neovisnim ovjesom koji sadrži visok udio aluminija, dinamično orijentiranu kinematiku i elektronski kontrolirane amortizere. Kako bi poboljšali prianjanje i dinamiku, C 63 ima mehaničko zaključavanje diferencijala, dok je C 63 S opremljen elektroničkom blokadom stražnjeg diferencijala. Oba smanjuju proklizavanje unutarnjeg kotača bez gušenja snage. Kao rezultat toga, vozač može ubrzati brže iz zavoja i održati stabilnost prilikom kočenja pri velikim brzinama. Blokada diferencijala također poboljšava prianjanje kod naglog ubrzanja iz mirovanja.

Mercedes AMG C 63 i C 63 S također su dostupni u “Edition 1” varijanti u šest atraktivnih boja eksterijera: polarno bijela, designo dijamant bijela, iridium srebrna metalik, paladij srebrna metalik, metalik crna i u AMG ekskluzivnoj iridij srebrnoj Magno.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s