S klasa – prva luksuzna limuzina s certifikatom za zaštitu okoliša

Mercedes Benz S 500 PLUG-IN HYBRID postavio je nova mjerila u luksuznoj klasi jer se jedini u kategoriji luksuznih limuzina može pohvaliti s 33 km bez stvaranja bilo kakve lokalne emisije i do 56 posto nižom emisijom CO2 u svom životnom ciklusu.

Njegova visoka kompatibilnost s okolišem je sada potvrđena i od strane inspektora TÜV Süd tehničkih pregleda. Mercedes-Benzovom plug-in hybridu je dodijeljen certifikat za zaštitu okoliša u skladu s ISO standardom TR 14062. Certifikat se temelji na sveobuhvatnoj procjeni životnog ciklusa S 500 Plug-in Hybrida, uz temeljito dokumentiranje svakog detalja utjecaja na okoliš. Certifikate o zaštiti okoliša sad imaju sva tri hibridna modela S-klase, a promatran je i dokumentiran utjecaj na okoliš od razvoja do reciklaže, tijekom cijelog životnog vijeka, dok iza certifikata stoji međunarodno priznata skupina neovisnih stručnjaka.

S500 PLUG-IN HYBRID, Kopenhagen 2014

JEDINSTVENA KOMBINACIJA Novi S 500 Plug-in Hybrid nudi snagu i performanse V8, ali uz potrošnju svakodnevnog kompaktnog modela, te više od 30 km s nula emisija štetnih plinova. Rezultat je jedinstvena kombinacija luksuza, užitka u vožnji i uklapanja u okoliš.

Što se tiče emisije CO2, potvrda za S 500 PLUG-in Hybrid obrazložena je time što tijekom cijelog životnog ciklusa, koji obuhvaća proizvodnju, korištenje preko 300.000 kilometara i recikliranje, pokazuje jasne prednosti u odnosu na S 500. Korištenjem klasičnog električnog punjenja može smanjiti emisije CO2 za oko 43 posto, što je oko 35 tona, dok kroz korištenje obnovljivih izvora energije i struje iz hidroelektrana smanjenje emisije je čak 56 posto odnosno 46 tona.

S500 PLUG-IN HYBRID, Kopenhagen 2014

NAJBOLJE IZ DVA SVIJETA U gradu se može voziti u električnom načinu rada, a na dugim putovanjima vozači imaju koristi od blagodati motora s unutarnjim izgaranjem. Osim toga, hibridni model olakšava klasični motor, te donosi posebnu vrstu dinamičkih performansi za potpuni užitak u vožnji.

Mercedes-Benz analizira usklađenost s okolišem svih svojih modela tijekom cijelog životnog ciklusa – od proizvodnje, preko dugih godina korištenja, sve do recikliranja na kraju njihovih cestovnih života, a ova analiza uvelike nadilazi zakonske zahtjeve.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s