GLE Coupé – model kombinira sportski coupe i robusni SUV

Mercedes-Benz GLE Coupé (2014)

Kombinirajući dvije klase vozila potpuno različitih stilova, Mercedes-Benz je stvorio novi, osbujan i atraktivan model – GLE Coupé. Ukratko bi ga se moglo opisati kao sportski coupé sa značajkama robusnog SUV-a, a osim uvjerljive vozne dinamike, GLE Coupé i izgleda impresivno. Na premijeri, GLE Coupé bit će dostupan kao dizel ili benzinski model s rasponom snage između 190 kW (258 KS) i 270 kW (367 KS).

TOP OF THE RANGE Model GLE 450 AMG, s izuzetno bogatom opremom i 9G-TRONIC devetstupanjskim automatskim mjenjačem, te 4MATIC stalnim pogon na sve kotače.

GLE Coupé pruža osjećaj pravog sportskog coupéa, ali uz povišeni položaj sjedenja, bolju preglednost i osjećaj da se vozite u sportskom coupéu, a ne u off-road „grubijanu“. Zvuk također podsjeća na snažne sportske automobile i, u kombinaciji sa spontanim i izravnim odgovorima na sve naredbe, zajamčeno je natjecateljsko uzbuđenje. Istovremeno GLE Coupé može stvoriti vrhunski osjećaj mira, i spojiti naizgled nespojivo – sportske performanse i opuštajući ugođaj na razini vrhunske S klase. Novi GLE Coupé je drugačiji zahvaljujući DYNAMIC SELECT-u koji omogućuje upravo uživanje u dijametralno suprotnim automobilskim osobinama. DYNAMIC SELECT varijabilni dinamičan sustav kontrole omogućuje odabir između pet modova koji utječu na rad motora, upravljanja, ovjesa i pogonskog sustava, zvuk ispuha, osvjetljenje instrumenata…

DYNAMIC SELECT Pomoću kotačića vozač bira osobni mod, udobnost, sklisko, sport i sport +.

Političkim rječnikom rečeno, svojevrsni Pakt o stabilnosti u GLE Coupéu čine AIRMATIC s ADS plus, Sports Direct-Steer i ActiveCurve system. AIRMATIC zračni ovjes dostupan je po prvi puta s kontinuirano varijabilnim sustavom prigušivanja ADS Plus što je jamstvo izuzetno stabilne vožnje. ACTIVE CURVE sustav se aktivira kad vozač odabire SPORT ili SPORT +, mijenja postavke upravljačkog sustava, upravljač postaje čvršći i izravniji pri visokim brzinama na autocesti, ili na zavojitim planinskim prijevojima. Uz atraktivan dizajn, izniman ovjes i pogonsku tehnologiju, te sustave poznate iz C, E i S-klase, GLE Coupé je opremljen brojnim detaljima standardne ili dodatne opreme i paketima koji dodatno obogaćuju GLE Coupé iskustvo.

Mercedes-Benz GLE Coupé (2014)

GLE Coupé spretno utjelovljuje čvrsto ugrađena načela Mercedes-Benz dizajna, ali se usredotočuje na bitne značajke dva potpuno različita automobilska žanra. S jedne strane nosi bitne stilske značajke svih modernih Mercedes-Benz coupea, uz istovremene prepoznatljive elemente klasičnog SUV-a s, primjerice, impozantnim kotačima do 22 inča.

Mercedes-Benz GLE Coupé (2014)

NOVA NOMENKLATURA Premijera GLE Coupéa restrukturira uspješan SUV raspon Mercedes-Benza i novu nomenklaturu modela, a ujedno je to i naznaka kako bi otprilike mogao izgledati novi ML, točnije GLE.

Mercedes-Benz GLE Coupé (2014)

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s