Vito 4×4: Spreman za najzahtjevnije zadatke

Upravo u trenucima kad je Europu zahvatio posljednji snježni i hladni val, Mercedes-Benz Vans predstavili su novi Mercedes-Benz Vito 4×4. Pogon na sve kotače nudi odlučujuću dodatnu trakciju na ledu i snijegu, kao i na gradilištima i neasfaltiranim cestama. Važne, a već poznate prednosti su njegove kompaktne dimenzije, dobra dinamika vožnje i manevriranja.

IZBOR POGONA Novi Vito sad je na tržištu u ponudi s pogonom na prednje kotače, pogonom na stražnje kotače i konačno sa stalnim pogonom na sve kotače.

Pogonska tehnologija Vita 4×4 temelji se na Vitu s pogonom na stražnje kotače, automatskom mjenjaču s pretvaračem momenta i elektronički kontroliranom distribucijom sile kočenja. Usko je povezana s pogonima koji se ugrađuju u Mercedes-Benz osobna vozila, a snagu preko središnjeg diferencijala raspoređuje u omjeru 45:55, uz 4ETS elektronički Traction sustav u kombinaciji sa sustavima kontrole dinamičke upravljivosti ESP i ASR. Ako jedan ili više kotača izgube prianjanje, 4ETS ih pojedinačno koči i usmjerava pogonsku snagu na kotače s dobrim prianjanjem u nekoliko milisekundi. Na taj način, 4ETS postiže učinak tri blokade diferencijala. Uz Attention Assistie Crosswind Assist sigurnosni sustav dio je standardne specifikacije na Vitu 4×4.

Novi pogon na sva četiri kotača ne samo da ima vrhunske performanse na skliskim površinama ili kada vučete prikolicu, nego je njegova izvedba 119 bluetec opremljena najsnažnijim motorom u ponudi.

Agregat s četiri cilindra proizvodi 140 kW (190 KS) uz maksimalni okretni moment od 440 Nm. Zahvaljujući SCR tehnologiji s AdBlue ubrizgavanjem u ispušne plinove, bluetec motori u Vitu 4×4 već su usklađeni s Euro 6 normom o ispušnim plinovima. Snaga motora se prenosi preko 7G-TRONIC PLUS automatskog mjenjača s pretvaračem momenta, povezanog s ECO start/stop sustavom. Vito 119 bluetec 4×4 dostiže najveću brzinu od 199 km/h, uz prosječnu potrošnju od samo 6,4 l/100 km i emisiju CO2 169 g/km.

NISKA POTROŠNJA Kompaktna i relativno lagana konstrukcija pogona na sva četiri kotača i izostavljanje konvencionalne blokade diferencijala doprinose niskoj potrošnji goriva, a Vito 4×4 samo je 50 kg teži od Vita s pogonom na stražnje kotače.

Uz sve navedeno, pogon nije utjecao na visinu koja je ostala na 1,91 m tako da može koristiti većinu parkirališta i podzemnih garaža, što znatno olakšava obavljanje poslova prijevoza unutar gradova.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s