Sat povijesti oslikan na Actrosu

Novi Mercedes-Benz Actros 1845 u vlasništvu špeditera Josefa Schumachera nova je atrakcija na cestama kao svojevrsni sat povijesti. Prikazom podrijetla čovječanstva, 16. veljače kamion nazvan “Kolijevka čovječanstva” će donijeti neke dodatne boje i na Pokladni ponedjeljak karnevalskoj povorci u gradu Aachenu.

Actros “Kolijevka čovječanstva” napustio je airbrush lakirnicu umjetnika Waltera Rosnera u Mitterteichu u Bavarskoj krajem siječnja i postao privlačan dodatak floti vozila kojima upravlja špediter Josef Schumacher iz Würselenkod Aachena. Pripada čitavom nizu vrlo šarenih tegljača i poluprikolica koji su stvoreni u suradnji s proizvođačem modela Herpa, a prikazuju teme iz povijesti.

Priča počinje na vozačevoj strani Giga Space kabine Actrosa 1845, iskonskom afričkom savanom gdje gorila sjedi gledajući prema svojim rođacima koji već hodaju uspravno. Nastavlja se precima modernog čovjeka koji koriste alate izrađene od kamena, a proteže po dužini hladnjaka poluprikolice, kako se Australopithecus kasnije nastavio razvijati. Na suvozačevoj strani, rani je čovjek otkrio vatru, naučio razne tehnike lova i borbe protiv sabljastog tigra tijekom kamenog doba. Walter Rosner je u cijelu priču unio svoj umjetnički duh. Uz to možete otkriti i brojne male detalje na ključnim mjestima povijesti stvaranja čovječanstva: teoriju evolucije u odnosu na religije, pojavu intelektualne svijesti u liku filozofije, odnosno prva velika otkrića, kao što je sunčani sat.

SEDAM TJEDANA Rad na Actrosu i poluprikolici trajao je oko sedam tjedana, jer je bilo nužno rastaviti tegljač, te plastične dijelove posebno brusiti i premazati nekoliko puta kako bi osigurao čvrstu podlogu za boje nanešene zračnim kistom.

BOJE Tema s brojnim uzbudljivim detaljima, temelji se na samo nekoliko skica olovkom, a za cijeli je projekt utrošeno oko 35 litara boje i oko dodatnih 65 litara bezbojnog laka.

Međunarodni špediter Josef Schumacher iz Würselena može se pohvaliti flotom koja obuhvaća oko 160 transportnih jedinica od kojih su polovica Mercedes-Benz vozila. “Kolijevka čovječanstva” je u najboljim rukama Norberta Nawea koji kod Josefa Schumachera radi dugi niz godina. Osim “običnih” Mercedes-Benz traktorskih jedinica na cestama je još devet jarko obojanih vozila.

“Sve je počelo s našim „AachenTruck“ , Mercedes 1848 SK”, objašnjava Josef Schumacher Junior. Od tada je uslijedio “Dinosaurus” (Actros 1846 Euro V), “GoldRush” (Actros 1846 Euro V), “Križarski ratovi” (Actros 1846 Euro V), “EmotionTruck” (Actros 1846 euro V), “Sazviježđe” (Actros 1845 Euro V GigaSpace), “AviationTruck” (Actros 1845 Euro VI GigaSpace), “Mega kamion” (Actros 1845 Euro VI GigaSpace), “Karlo” (Actros 1851 Euro VI GigaSpace ) i “Cologne kamion” (Actros 1845 Euro VI GigaSpace). Iako se Josef Schumacher odnosi prema njima kao pravi kolekcionar, sva vozila se koriste za normalne špediterske poslove i realiziraju nacionalne i međunarodne prijevoze hrane.

No, imaju i jednu posebnu operaciju tijekom godine: osim svoje ljubavi prema izuzetnim kamionima, Josef Schumacher Junior je također veliki obožavatelj karnevala. On je član karnevalskog odbora Carnival Udruge u Aachenu. Nezaobilazni, šareni Schumacherovi Actrosi nakon napornog pripremnog vikenda u radionici poduzeća sljedeći ponedjeljak sudjelovat će u karnevalskoj procesiji ulicama Aachena.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s