Actrosi prevoze bolide Formule 1

Mercedes AMG Petronas F1 Team ima novog novi logističkog partnera – DB Schenker. DB Schenker će koristeći pet novih Actrosa koje su preuzeli u Worthu krajem siječnja obavljati sve logističke usluge na europskim utrkama Formule 1. Ugovori koji potvrđuju ovo partnerstvo do kraja 2018. potpisani su u engleskom Brackleyu u sjedištu Mercedesove F-1 momčadi.

DB Schenker će ovaj zahtjevan posao obavljati s pet Mercedes-Benz Actrosa 1845 LS s GigaSpace kabinama u prepoznatljivoj srebrnoj boji. Tijekom naredne četiri godine, pet kamiona će se koristiti za prijevoz Mercedes AMG Petronas Formula 1 natjecateljskih automobila.

DODATNA FLOTA DB Schenker je također preuzeo dodatnu flotu Actrosa 1845 LSNRL s BigSpace kabinama u bojama DB Schenker branda, koji će se koristiti za ostale transportne i logističke potrebe Racing Teama.

Vozila su opremljena bogatom sigurnosnom opremom uz maksimalnu udobnost, uz pomoćni klima uređaj, Economy paket i Top Safety paket. Ovaj sigurnosni paket uključuje pomoć pri naglom kočenju sustav ActiveBrake 3, sustav upozorenja napuštanja trake, kontrolu stabilnosti Assist, nadzor razmaka, stop-and-go funkciju, te još nekoliko dodatnih sigurnosnih sustava. Iznimno niska potrošnja goriva i maksimalna učinkovitost su osigurani prediktivnim Powertrain kontrolnim sustavom koji zahvaljujući povezivanju GPS podataka, tempomata i automatiziranog Mercedes PowerShift mjenjača, je u mogućnosti unaprijed pratiti topografiju i na taj način djelovati na optimalnu potrošnju goriva.

DB Schenker i Mercedes-Benz Charter Way surađuju uspješno od 2009., a logistički stručnjaci sa sjedištem u Frankfurtu oslanjaju se prvenstveno na Charter Way proizvode i usluge. Prilagođavajući ga svojim potrebama prijevoza, DB Schenkerje ugovorio osobito fleksibilan i ekonomičan oblik nabave vozila. Radi se o posebno dizajniranim modelima, a status strateškog partnera donosi posebne beneficije, kako DB Schenkeru, tako i Mercedesu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s