DAIMLER: Najbolja poslovna godina u povijesti, zaposlenicima rekordan bonus

Daimler AG, Annual Press Conference, February 5, 2015

Daimler je 2014. godinu ubilježio kao jednu od naboljih u povijesti, a izvrsne rezultate odlučio je podijeliti sa svojim zaposlenicima. Uprava i glavno radničko vijeće odlučili su svim kvalificiranim zaposlenicima isplatiti bonus od 4.350 eura, što je najveći profit-sharing bonus u povijesti tvrtke, a bonus će biti isplaćen zaposlenicima uz plaće za travanj.

WILFRIED PORTH, član Uprave zadužen za ljudske resurse u Daimler AG: Naši zaposlenici odigrali su ključnu ulogu u pretvaranju 2014. u najbolju godinu u Daimlerovoj povijesti od njegova osnutka do danas. S ovim profit-sharing bonusom, prepoznajemo njihov uspjeh i zahvaljujemo im se na trudu.

Roundtable mit Markus Schäfer, Mitglied des Breichsvorstandes Mercedes-Benz Cars, Produktion und Supply Chain Management.

MICHAEL BRECHT, predsjednik Radničkog vijeća u Daimler AG: Ovo je rekordni bonus za rekordnih trud naših kolega u proteklih godinu dana Uprava ovime šalje pravi signal zaposlenicima jer bonus je pravi izraz zahvalnosti, priznanja i motivacije.

U prošloj, rekordnoj godini grupa je prodala preko 2,5 milijuna vozila, a prihodi su se povećali za 10 posto na gotovo 130 milijardi eura. S više od 2,5 milijuna prodanih vozila jedinične prodaje su 8% više nego u 2013., rast je prvenstveno potaknut uspjesima Mercedes-Benz Cars (+10%) i Mercedes-Benz Vans (+ 9%). Porast od 2% u prodaji vozila Daimler Trucks bio je manji nego što je prvobitno očekivano, uglavnom zbog slabog stanja tržišta u zapadnoj Europi i Latinskoj Americi. Rezultati Daimler autobusa su malo ispod razine prethodne godine.

Rezultat je značajno povećanje dobiti, te najveće povećanje dividende u povijesti od 2,45 eura po dionici (u 2012. – 2,25 eura). Grupa i u 2015. očekuje značajan rast od prodanih jedinica, prihoda i operativne dobiti iz poslovanja u tijeku.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s