Novi model Mercedes-Benz Maybach Pullman


Na 50. rođendan najpoznatije Pullman limuzine, neprolaznog Mercedes-Benza 600, te u vrijeme ovogodišnjeg Ženevskog salona automobila, bit će lansiran novi Pullman. Mercedes-Maybach Pullman drugi je model nedavno lansiranog branda s vrha Mercedesove ponude i nudi sve blagodati koje se od top limuzine pod imenom Maybach očekuju. Putnički je prostor odvojen od vozačkoga, a raskošna sjedala su u vis-à-vis rasporedu, uz beskrajnu primjenu high-end automobilskog luksuza.

Već i sama dužina od 6,50 metara znak je posebnog statusa kojega Mercedes-Maybach Pullman nosi. Dva vrhunska sjedala smještena su straga i okrenuta u smjeru vožnje uz apsolutno najveći prostor za noge u segmentu. Nasuprot njima su još dva sjedala, te električno pokretana pregrada koja odvaja VIP salon od vozačkog prostora.

METAR I POL DUŽI Sa 6499 mm, Pullman je još 1053 mm duži od Mercedes-Maybach S-klase.

Međuosovinski razmak je impresivnih 4418 mm, a s 1598 mm visine, Pullman je 100 mm viši od Mercedes S-klase, što je rezultiralo osjetnim povećanjem prostora za glavu. Na izričiti zahtjev Pullman također može biti isporučen u ekskluzivnoj verziji bez dodatnih mjesta.

ZVUK Oni koji traže beskompromisnu kvalitetu zvuka i cijene savršenu glazbenu reprodukciju mogu birati između dva inovativna Burmester ozvučenja. Postojeći Burmester® sustav surround zvuka donosi čarobni zvuk kojega su kreirali vrhunski audio stručnjaci iz Berlina, a kao opcija par excellence nudi se Burmester® High-End 3D surround zvučni sustav koji nudi neusporedivi užitak slušanja i izvanrednu kvalitetu zvuka.

GADGETI Na raspolaganju su i 18,5-inčni (47 cm) zaslon u formatu 16:9, instrumenti koji putnike u stražnjem dijelu informiraju o brzini, temperaturi i vremenu, te brojni drugi elektronski sustavi i gadgeti koji će vožnju učiniti ugodnijom. Kako bi vožnja bila i sigurna i elegantna V12 BiTurbo motor u Mercedes-MaybachPullmanu raspolaže s 390 kW (530 KS) uz maksimalni okretni moment od 830 Nm od 1900 okretaja u minuti.

Naziv Pullman izvorno se primjenjuje na željezničke vagone s luksuznim open-plan odjeljcima proizvedenima u američkoj Pullman Palace Car Company. To se ime također primjenjuje i za automobile iz Mercedes-Benza koji su se temeljili na izuzetno dugim međuosovinskim razmacima uz velikodušno velike putničke kabine. U stražnjem dijelu, odvojenom od vozačevog prostora pregradom, kraljevski su se mogla smjestiti četiri putnika u svojevrsnom salonu sa sjedalima okrenutima jedna prema drugima. Mnoge vlade, šefovi država i kraljevske obitelji širom svijeta već desetljećima biraju isključivo Mercedes-Benz limuzine s oznakom Pullman kako bi se vozili otmjeno, sa stilom i primjereno njihovu statusu.

Cijene Mercedes-Benz Maybach Pullmana kreću od oko pola milijuna eura, a kupci će, ovisno o željama i razini individualizacije modela na prve isporuke morati pričekati do početka 2016.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s